10. 10. 2021

Rokometašice Olimpije ohranile niz neporaženosti

Rokometašice Olimpije so bile uspešnejše od Mariborčank na sobotni tekmi drugega kroga 1. ženske rokometne lige v zeleni skupini.

Ljubljančanke v tej sezoni po treh odigranih dvobojih še vedno ostajajo neporažena ekipa. Tokrat so bile uspešnejše od Štajerk z rezultatom 33:31. Ostali obračuni se zaradi reprezentančnega premora nadaljujejo prihodnji konec tedna.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 2. KROG:

sobota, 9. oktobra:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK OLIMPIJA 31:33 (15:18)
Rozman 7 (3), Kotnik in Marčič (1) po 5; Veber Marton 7, Gabrovšek 6.


Edini obračun 1. ženske rokometne lige smo ta vikend lahko spremljali na štajerskem med ekipama Maribora Branika in Olimpije. Ostali dvoboji se bodo zaradi reprezentančnega premora nadaljevali konec prihodnjega tedna. Rokometašice Maribora Branika so se dobro upirale še neporaženim tekmicam iz Ljubljane. Tekma je bila vseskozi izenačena, kot se je izkazalo na koncu, pa so rokometašice Olimpije ključno razliko naredile v zadnjih petih minutah prvega polčasa in na odmor odšle s prednostjo treh zadetkov. V drugem polčasu so se Štajerke nekajkrat nevarno približale, a so Ljubljančanke vedno našle rešitev ter ohranjale majhno razliko zadetkov do konca obračuna. V ekipi Maribora Branika so bile najuspešnejše Aneja Rozman s sedmimi zadetki, Urška Kotnik in Metka Marčič pa sta jih pripevali po pet. Za gostje so bile najuspešnejše Hana Veber Marton s sedmimi zadetki in Hana Gabrovšek s šestimi. Ljubljanske rokometašice bodo v četrtem krogu gostile Zvezdo Logatec, Mariborčanke pa zasedbo iz Kopra.


LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 3 3 0 0 6
2 RK OLIMPIJA 3 3 0 0 6
3 RK BRANIK MARIBOR 3 1 0 2 2
4 ŠDŠR VRHNIKA 3 1 0 2 2
5 RK SAVA KRANJ 3 0 1 2 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 3 0 1 2 1