Na Kodeljevem se nam obeta pravi mestni derbi, 16. 10. 2021

Maribor Branik vknjižil drugo zmago sezone

Pet sobotnih dvobojev v Ligi NLB je postreglo z zanesljivima zmagama Gorenja Velenja in Urbanscapa Loke, drugim osvojenim parom točk Maribora Branika, zmagoslavjem LL Grosista Slovana na mestnem derbiju in zanimivim obračunom v Kopru, ki se je uspešneje končal za Trebanjce.

Dve točki so, v šestem krogu Lige NLB, že v petek v svoj žep pospravili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so zahtevno gostovanje pri Riku Ribnici prestali brez praske. V soboto smo na rokometnih parketih širom Slovenije spremljali še pet obračunov državnega prvenstva. Šesti krog elitnega tekmovanja se bo sklenil v Ormožu, kjer bodo Slovenjgradčani gostovali v sredo, 27. oktobra.

LIGA NLB, 6. KROG:

sobota, 16. oktobra:
RK MARIBOR BRANIK : RK DOBOVA 28:23 (10:11)
Sok 6 (4), Blagotinšek in Janc po 4; Rantah 7 (2), Mlakar 5.


Igralec tekme: Gregor Lorger (RK Maribor Branik)

V obračunu ekip iz spodnjega dela razpredelnice je smetano pobrala mariborska. Za izbrance Luke Žvižeja, celjskega trenerja na klopi Maribora Branika, je to druga zmaga v tej sezoni, Posavci pa so po uvodnem zmagoslavju v Slovenj Gradcu doživeli že peti poraz v nizu.
V dvorani Tabor se je od prve do zadnje minute odvijal izenačen boj, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni domači rokometaši. V 52. minuti so imeli Mariborčani najmanjšo možno prednost (21:20), nato pa so po golih Filipa Rakite, Jana Kovačeca in Tadeja bter bravuroznih obrambah Gregorja Lorgerja, ki je zaustavil 15 tekmečevih strelov, v 57. minuti povedli s 24:20 in razrešili vse dvome o zmagi.
Pri Mariborčanih je bil najbolj učinkovit Sok s šestimi goli, pri Dobovčanih je zadetek več dosegel Nik Rantah.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri SVIŠ Ivančni Gorici, zasedba iz Dobove pa bo gostila Herz Šmartno.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Ekipi je potrebno čestitati za borbeno igro, predvsem v obrambi. V napadu smo nadomestili odsotnost dveh levorokih rokometašev in tekmo vseeno pripeljali do konca, kot smo si želeli. Fantom je zares potrebno čestitati, ker so prikazali borbo in srčnost, kar si želimo."

Damjan Radanović, trener Dobove:
"Mariboru Braniku čestitam za zasluženo zmago. Mislim, da so si enostavno bolj želeli teh točk. Pri strelih na gol smo bili premalo zbrani, zapravljali tudi čiste priložnosti. V obrambi smo v drugem polčasu padli, ker nimamo možnosti rotacij, zato je zmaga ostala v Mariboru."

RD URBANSCAPE LOKA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:19 (15:8)
Jamnik 8 (2), Jesenko 6 (1); Knez 6, Zavodnik 5 (2).

STATISTIKA

Igralec tekme: Gašper Dolenc (RD Urbanscape Loka)

Škofjeločani še naprej blestijo na rokometnih igriščih. Na šestem dvoboju so dosegli že peto zmago, svojo najvišjo v tej sezoni. Njihove zadnje žrtve so bili novinci na prvoligaški sceni, rokometaši iz Ivančne Gorice.
Gorenjci so imeli skozi celotno tekmo škarje in platno v svojih rokah. Že po vsega enajstih minutah igre so vodili s 7:1, v nadaljevanju pa z zanesljivo igro v obeh smereh vseskozi nadzorovali Dolenjce in jim prizadejali peti poraz v tej sezoni.
V gorenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Grega Jamnik z osmimi, v dolenjski pa Timotej Knez s šestimi goli.
Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, SVIŠ Ivančna Gorica pa bo gostila Maribor Branik.

IZJAVI PO TEKMI

Gašper Dolenc, vratar Urbanscapa Loke:
"Dokazali smo, da se tekme zmagujejo v obrambi. Fantje so se gibali in dihali skupaj. Že v samem začetku smo si ustvarili lepo prednost in s takšno igro samo stopnjevali skozi celoten obračun. Tokrat je zmagala obramba."

Timotej Knez, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Imeli smo velike težavo s postavljeno obrambo, kar je bilo razvidno tudi ob polčasu. Na začetku smo prejeli veliko lahkih zadetkov in s tem si je Urbanscape Loka ustvarila lepo prednost. Poskušali smo se vrniti nazaj s hitrimi nasprotnimi napadi, vendar smo naredili preveč tehničnih napak. Rad bi čestital tekmecem za zasluženo zmago."

RD LL GROSIST SLOVAN : MRK LJUBLJANA 30:26 (14:11)
Martinović 9, Miklavec 7; Batagelj 11 (4), Pintar 7.


Moščani so v ljubljanskem obračunu na kolena položili sosede z Galjevice. Po četrti zmagi so zadržali svoj položaj v zgornji polovici lestvice, osmoljenci mestnega dvoboja pa so po dveh zmagah in štirih porazih v drugi polovici razpredelnice.
Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi. V rahli rezultatski prednosti so bili izbranci domačega trenerja Aleša Repine, ki pa so temelje za zmago postavili v začetku druge polovice tekme, ko so povedli z 18:12.
Lepe zaloge v golih niso zapravili, čeravno so se jim izbranci gostujočega trenerja Bojana Čotarja v sami končnici približali na dva gola zaostanka (25:27 in 26:28).
V domači ekipi je bil na najbolj učinkovit Patrik Martinović s šestimi, v gostujoči pa Mark Batagelj z desetimi goli.
LL Grosist Slovan bo v prihodnjem krogu gostoval v Slovenj Gradcu, Ljubljana pa bo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Stopar, rokometaš LL Grosista Slovana:
"To je bila tekma s čustvi, vedno je poseben čar igrati na mestnem derbiju. Vedeli smo, kaj je njihovo orožje. Dobro smo se pripravili. Na začetku smo imeli nekaj težav, a smo skozi tekmo stopili na plin ter poskrbeli, da sta dve točki ostali na Kodeljevem."

Žarko Makivić, rokometaš Ljubljane:
"Borba je trajala od začetka do konca tekme, nismo se predali do zadnje minute. Vsi smo se borili, žal se ni izšlo tako, kot smo pričakovali. Naredili smo nekaj napak v napadu in obrambi, a pomembno je, da se kot ekipa nismo predali.."

RD HERZ ŠMARTNO : RK GORENJE VELENJE 19:35 (9:18)
Ribarič 6 (3), Avsec in Cirar po 3; Haseljić 8, Pajt 7.


Igralec tekme: Ibrahim Haseljić (RK Gorenje Velenje)

Državni prvaki iz Velenja so po bledem uvodu v sezono in dveh porazih proti Trebanjcem in Škofjeločanom dosegli četrto zmago v nizu. Novinci na prvoligaški sceni iz osrednje Slovenije jim niso bili kos, zato po petem porazu tudi ostajajo povsem na dnu razpredelnice.
Obračun v Šmartnem pri Litiji je bil enosmeren. V njem so absolutno prevladovali rokometaši iz Šaleške doline, ki so bili za razred ali dva boljši od gostiteljev, končna razlika v golih zgovorno priča neenakovrednem dogajanju v dvorani Pungart. Gostitelji so prikazali borbeno predstavo, ki pa proti razpoloženim gostom ni zadostovala.
V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Ibrahim Haseljić z osmimi, v poraženi pa Rok Ribarič s šestimi goli.
Herz Šmartno bo v prihodnjem krogu gostoval v Dobovi, velenjska zasedba pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Gradišek, rokometaš Herza Šmartnega:
"Vidi se, da je Gorenje Velenje vrhunska, čvrsta ekipa. Na njeni strani so tudi izkušnje prve lige, ki jih na naši strani iskreno primanjkuje. Osebno sem z delom naše ekipe zadovoljen, lahko bi sicer prikazali več, ampak bomo nove zmage iskali v naslednjih krogih."

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:
"Dominirali smo od prve do zadnje minute. Odigrali smo dobro in zavzeto, prikazali tekočo ter dinamično igro in prišli do zaslužene zmage."

RD KOPER : RK TRIMO TREBNJE 26:30 (14:17)
Smolnik 6 (5), Makuc 5; Glavaš 12 (7), Radojković 6 (1).


Trebanjci so na Obali osvojili načrtovani točki in na vrhu lestvice ujeli vodilne Celjane. Oboji imajo po šestih odigranih tekmah 100-odsotni izkupiček, Koprčani pa so doživeli četrti poraz in so trenutno na desetem mestu.
V Bonifiki je sprva kazalo na zanesljivo zmago izbrancev gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so si v 37. minuti priigrali že lepo prednost sedmih golov (21:14). A Primorci niso odvrgli puške v koruzo in podpisali brezpogojne kapitulacije, v naslednjih desetih minutah so zaigrali naravnost sijajno in povsem zadihali za ovratnik tekmecev iz Dolenjske (21:22).
Do 58. minute je bila nato tekma povsem odprta (26:28), Trebanjci pa so v sami končnici z dvema goloma Lana Grbiča in enega Mihajla Radojkovića preprečili morebitno presenečenje.
V dolenjski ekipi je Filip Glavaš dosegel ducat golov, v primorski je bil s polovico manj zadetki najbolj učinkovit Žiga Smolnik.
Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Velenju, trebanjska pa se bo pomerila z Jeruzalemom Ormožem.

IZJAVI PRED TEKMO 

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Na koncu sem razočaran, ker smo prikazali res lepo predstavo. Žal mi je, da nekdo to lepo igro vedno spremeni. Moji fantje se borijo, trenirajo dvakrat na dan in pustijo srce na igrišču. Morem priznati, da sem na to ponosen in vesel ter vem, da bodo tako delali tudi naprej. Kar se tiče tekme pa čestitam Trimu Trebnjemu za zmago. Mi gremo naprej. Čaka nas nov dvoboj. Znova se bomo pripravili in upam na najboljše."

Že odigrano:

petek, 15. oktobra:
RD RIKO RIBNICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:31 (13:14)
VEČ O TEKMI

Še sledi:

sreda, 27. oktobra, 19.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC 2011 (neposredni prenos na Facebook strani Lige NLB)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 6 6 0 0 12
2 RD TRIMO TREBNJE 6 6 0 0 12
3 RD URBANSCAPE LOKA 6 5 0 1 10
4 RK GORENJE VELENJE 6 4 0 2 8
5 RD RIKO RIBNICA 6 4 0 2 8
6 RD LL GROSIST SLOVAN 6 4 0 2 8
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 5 2 1 2 5
8 MRK LJUBLJANA 6 2 0 4 4
9 RK MARIBOR BRANIK 6 2 0 4 4
10 RD KOPER 6 1 1 4 3
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 1 0 4 2
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 1 0 5 2
13 RK DOBOVA 6 1 0 5 2
14 RK HERZ ŠMARTNO 6 1 0 5 2