17. 10. 2021

Trgo ABC Izola do prve domače zmage

Rokometašica Trga ABC Izole so v domači dvorani prišle do svoje druge zmage v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Z 19:18 so bile uspešnejše od tekmic iz Litije.

Izoljanke so se z dvema osvojenima točkama na lestvici modre skupine izenačile z Litijankami. Zasedbi s po dvema zmagama zasedata peto in šesto mesto. Peti krog državnega prvenstva se bo nadaljeval v torek, ko pri Krimu Mercatorju gostujejo Žalčanke, pri Mlinotestu Ajdovščini pa Velenjčanke. Na točen termin odloženega dvoboja med novomeško Krko in Ptujem bo potrebno še nekoliko počakati.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 5. KROG:

nedelja 17. oktobra:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRD LITIJA 19:18 (9:9)
Hodžič 7 (3), Berzelak 4 (1); Kogovšek 5 (1), Ponebšek 4.

Edini nedeljski dvoboj v 1. ženski rokometni ligi je ponudil enakovredno in izenačeno predstavo, ki bi se, vse do zadnjih minut, lahko razpletla z zmago katerekoli ekipe. Obračun so nekoliko odločneje odprle gostje iz Litije, ki so po polovici prvega polčasa vodile za štiri zadetke (7:3). Izoljanke so se jim v nadaljevanju prvega dela tekme bolje zoperstavile na odmor odšle ob izenačenem rezultatu (9:9). V drugem polčasu so bile za nekaj minut v ospredju spet Litijanke, a so izbranke Boruta Hrena izid uspele obrniti v svojo korist in se po izteku igralnega časa veselile zmage z 19:18.
Sara Hodžič je bila znova strelsko najboljša posameznica zasedbe iz Izole, zbrala je sedem zadetkov. Za Litijo je pet zadetkov dosegla Manca Kogovšek. V šestem krogu bodo v Litiji gostili ekipo Krima Mercatorja, Izoljanke pa bodo gostovale pri Mlinotestu Ajdovščini.

IZJAVI PO TEKMI

Sara Hodžič, rokometašica Trga ABC Izole:
"Tekmo smo začele zelo borbeno. V obrambi smo se podpirale in upoštevale navodila trenerja. Vesela sem in ponosna na našo ekipo in upam, da bomo v takšnem ritmu nadaljevale še naprej."

Boštjan Kogovšek, trener Litije:
"Čestitam gostiteljicam za zmago, ki so si je želele bolj od nas in jo tudi dobile. Tokrat nismo bili pravi in to nam je šola za v bodoče."

Še sledi:

torek, 19. oktobra, ob 19.15:
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINA

ob 20.00: