29. 10. 2021

Celjanke nadaljujejo zmagovalni niz

Uvodna dvoboja sedmega kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige sta pripadla rokometašicam Velenja in Z'dežele.

Rokometašice Velenja so vknjižile pomembno zmago v gosteh, kjer so bile uspešnejše od Primork z rezultatom 25:23. Na Ptuju smo lahko videli zanesljivo zmago Celjank, ki so v uvodnem delu sezone v odlični formi (29:20). V soboto se bosta zvrstili še preostali tekmi v modri skupini, dvoboj med Krimom Mercatorjem in Mlinotestom Ajdovščino bo namreč na sporedu v sredo (19.15). V Zagorju bomo spremljali derbi z Litijo (18.00), novomeška Krka pa bo gostila ekipo iz Žalca (19.00). 

V zeleni skupini se bosta v boj za točki podali zasedbi Kopra in Zvezde Logatca ter Vrhnike in Branika Maribora.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 7. KROG:

petek, 29. oktobra:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE 23:25 (10:12)
Hodžič 6, Berzelak 5; Oder (3), Ferenc (2) in Černivec po 5.


Velenjčanke so se na gostovanju v Izoli veselile svoje druge zmage v tej sezoni, s katero so se v točkovnem izkupičku izenačile s tokratnimi gostiteljicami, rokometašicami Trga ABC Izole. V prvih dvajsetih minutah smo lahko spremljali izenačen obračun. Nato pa so bile rokometašice Velenja nekoliko bolj zbrane in na veliki odmor odšle z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu Velenjčanke niso popustile in si v 45. minuti z golom Ane Jeras priborile najvišjo razliko na tekmi, ki je znašala štiri zadetke. Primorke se niso predale in v zadnji minuti prišle na zgolj zadetek zaostanka, a kljub temu jim je za točko zmanjkalo časa in članice Velenja so zasluženo slavile zmago. Za domačo zasedbo je bila strelsko najboljše razpoložena Sara Hodžič, ki je dosegla šest zadetkov, v gostujočem taboru pa so največ zadetkov prispevale Nika Oder, Adrijana Černivec in Nastja Ferenc, vse po pet zadetkov. Primorke v naslednjem krogu čaka nova zahtevna preizkušnja, saj v goste prihaja favorizirana ekipa Krima Mercatorja, Velenjčanke pa bodo doma poskusile presenetiti razpoložene Celjanke.

IZJAVI PO TEKMI

Lana Peharc, rokometašica Trga ABC Izole:
"Puncam lahko samo čestitam za borbeno igro. Žal smo po veliki želji za dober rezultat naredile preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov, ki so nas stali zmage."

Ljiljana Simić, vratarka Velenja:
"Vedele smo, da prihajamo na zahteven obračun, na katerega smo se pripravljale štiri dni. Zagrabile smo ponujeno priložnost in od prve minute naredile kar smo lahko, da gresta točki v Velenje. Ponosna sem na svojo zasedbo." 

ŽRK PTUJ : ŽRK Z'DEŽELE 20:29 (7:15)
Kolenko 10 (2), Bedrač in Planinc po 4; Pišek 9, Strnad 5 (2).


Celjanke v novi sezoni 1. Ženske lige igrajo v fantastični formi, kar kaže tudi lestvica, na kateri zasedajo trenutno prvo mesto. Zmago so si Celjanke priigrale že v prvih osmih minutah srečanja in napravile delni izid 6:0. Ključ do uspeha je bila seveda dobra igra v obrambi in lahki zadetki iz nasprotnih napadov. Na veliki odmor so odšle s prednostjo osmih zadetkov. V drugem delu so Ptujčanke uspele prikazati nekoliko boljšo igro in razlika ni naraščala. Končni rezultat je znašal 20:29 v korist Celjank. Pri gostjah se je strelsko najbolje odrezala Jasmina Pišek, ki je tekmicam mrežo napolnila z devetimi zadetki, v domači zasedbi pa je bila najboljše strelsko razpoložena Minea Kolenko, ki je prispevala deset zadetkov. Ptujčanke bodo v naslednjem krogu gostovale pri Zelenih Dolinah iz Žalca, Celjanke pa bodo poskušale prenesti odlično formo na gostovanje v Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Nika Bedrač, rokometašica Ptuja:
"Čeprav smo se s puncami borile do zadnje sekunde, je slab začetek tekme privedel do prevelike rezultatske razlike. Slaba realizacija nam je otežila lovljenje prednosti tekmic in to se kaže tudi na končnem rezultatu. Osredotočene smo na naslednji dvoboj, na katerem bomo zagotovo iskale novi točki."

Jasmina Pišek, rokometašica Z'dežele:
"Kljub velikem številu tehničnih napak, smo obračun imele pod kontrolo vseh šestdeset minut. Tudi takšna srečanja so sestavni del športa. Čestitala bi celotni ekipi in vodstvu."

Še sledi:

MODRA SKUPINA

sobota, 30. oktobra, on 18.00:
RŽK ZAGORJE : ŽRD LITIJA

ob 19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK ZELENE DOLINE ŽALEC

sreda, 3. novembra, on 19.15:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

ZELENA SKUPINA

sobota, 30. oktobra, ob 18.00:
ŽURD KOPER : RK ZVEZDA LOGATEC

ob 19.30:
ŠDRŠ VRHNIKA : ŽRK BRANIK MARIBOR
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK Z'DEŽELE 7 5 1 1 11
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA
6 5 1 0
11
3 RK KRIM MERCATOR 5 5 0 0
10
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 5 3 0 2 6
5 ŽRD LITIJA 5 2 0 3 4
6 ŽRK VELENJE 5 2 0 3 4
7 ŽRK TRGO ABC IZOLA 7 2 0 5 4
8 ŽRK ZELENE DOLINE ŽALEC 5 1 1 3 3
9 ŽRK PTUJ 6
1 0 5 2
10 RŽK ZAGORJE 5 0 1 4 1
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 5 5 0 0 10
2 RK OLIMPIJA 5 4 0 1 8
3 ŠDŠR VRHNIKA 4 2 0 2 4
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 2
5 RK SAVA KRANJ 4 0 1 3 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 4 0 1 3 1