23. 12. 2021

Vid Poteko sklenil sodelovanje s Frisch Auf! Göppingenom

Krožni napadalec slovenske reprezentance se bo znova dokazoval v tujini. Vid Poteko je z nemškim klubom Frisch Auf! Göppingen sklenil dvoletno pogodbo, k novemu delodajalcu se bo preselil po koncu sezone 2021/22.

Za 30-letnega Celjana bo obdobje v jugozahodni Nemčiji predstavljalo drugo epizodo v tujini, po tem ko je med letoma 2017 in 2019 branil barve beloruskega Bresta Meshkova. Strokovno vodstvo novega kluba je prepričal s predstavami v dresu Celja Pivovarne Laško, za katerega je v tej sezoni Lige NLB dosegel 16 golov na desetih tekmah. 

Poteko bo v prihodnjih dneh kandidiral za nastope na evropskem prvenstvu. Selektor slovenske članske reprezentance Ljubomir Vranješ ga je uvrstil na seznam 21 rokometašev, ki se bodo v nedeljo, 26. decembra, zbrali na pripravah pred januarskim tekmovanjem.

Christian Schöne, športni direktor Frisch Auf! Göppingena:
"Vid Poteko je izkušen rokometaš, ki ustreza našemu obrambnemu sistemu. Uporaben je v napadu in obrambi, s seboj pa prinaša zaželen čustven naboj. Ustreza našim željam in prepričani smo, da bo hitro prevzel vodilno vlogo v našem moštvu."

Vid Poteko, novi rokometaš Frisch Auf! Göppingena:
"Vesel sem bil zanimanja Frisch Auf! Göppingena, saj gre za ambiciozen klub z bogato tradicijo. Moj cilj je že od nekdaj bil, da zaigram v nemškem državnem prvenstvu in komaj čakam, da izkusim odlično vzdušje v EWS Areni. Nestrpno pričakujem prihodnji dve leti in želim pomagati pri doseganju skupnih ciljev."