11. 12. 2022

Po Ribničanih med najboljših 16 tudi Gorenje Velenje

Rokometaši Gorenja iz Velenja so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Na povratni tekmi 3. kroga so sicer v Beogradu izgubili s Partizanom s 27:29 (16:14), a zaradi visoke zmage prejšnji vikend na prvi tekmi v Velenju z 28:20 napredovanje ni bilo ogroženo.

Velenjski rokometaši so na domačem terenu z odliko opravili prvi del naloge v šestnajstini finala tega tekmovanja. Potem ko so bili na svojem parketu za razred boljši od srbskega tekmeca, so tudi na gostovanju odigrali zanesljivo. Beograjčanom niso dovolili možnosti za skupen preobrat, na današnji tekmi pa so v končnici nekoliko opustili in črno-belim omogočili zmago, ki pa skupnega seštevka ni spremenila.

Velenjčani so se na gostovanje v Beograd odpravili brez Kenana Pajta in Davida Kovačiča, ki sta povratno tekmo 3. kroga evropskega pokala izpustila zaradi bolezni. Ose so tekmo dobro odprle in z zadetkom Jerneja Drobeža v osmi minuti povedle za tri. Gostitelji so rezultat v trinajsti minuti izenačili (7:7). Izenačen dvoboj se je nadaljeval vse do 27. minute, ko je Domen Tajnik izenačil najvišjo prednost črno-rumenih, ki so spet povedli s tremi zadetki. Rokometaši Partizana so do konca prvega polčasa uspeli zaostanek zmanjšati in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:16.

Drugi polčas se je začel izenačeno na obeh straneh. Za prvo vodstvo domačinov je v 50. minuti poskrbel Uroš Kojadinović (23:22). Nezbranost v velenjski obrambi so rokometaši Partizana izkoristili in pet minut po prvem vodstvu, povedli za dva (26:24). Prednost dveh zadetkov so domačini uspeli zadržati do konca tekme. Zmage so se v domači dvorani z rezultatom 29:27 veselili rokometaši RK Partizan.

Najboljši strelec pri velenjski ekipi je bil Tilen Sokolič s petimi goli, Domen TajnikUrban PippMatic Verdinek in Peter Šiško so bili uspešni po štirikrat. Emir Taletović je zbral 15 obramb. 

"Najbolj pomembno je, da smo kljub porazu izpolnili cilj in napredovali v naslednji del tekmovanja. Tekmo v Beogradu smo odigrali slabo, predvsem v obrambi, saj smo prejeli preveč zadetkov. Ostaja grenak priokus, a veseli smo napredovanja med najboljših 16 ekip evopskega pokala," je po tekmi dejal Šiško.

Že v soboto se je še z drugo zmago nad avstrijskimi tekmeci napredovanja veselila Riko Ribnica. Slovenska predstavnika bosta nove evropske tekmece dobila na torkovem žrebu, ki se bo na Dunaju začel ob 11. uri z neposrednim prenosom na YouTube kanalu EHF.