18. 3. 2022

V petek zmagi za obe ljubljanski ekipi v 1. ženski rokometni ligi

Zadnji krog rednega dela modre skupine 1. ženske rokometne lige so z zmago odprle Ljubljančanke, ekipa iz slovenske prestolnice, ki nastopa v zeleni skupini, pa je Koprčankam zadala drugi poraz v tej sezoni.

Rokometašice so na uvodnem obračunu 18. kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige zabeležile 16. zmago v tej sezoni. V Rdeči dvorani so bile od gostiteljic boljše s 33:18, najboljša strelka ljubljanske zasedbe pa je bila njena nova okrepitev, Ana Gros. 18. krog modre skupine se bo nadaljeval v soboto. Izolanke bodo gostovale v Zagorju, Ajdovke pričakujejo ekipo Krke Novega mesta, Ptujčanke se odpravljajo v Litijo, Žalčanke pa bodo gostile zasedbo Z'dežele.

V 10. krogu zelene skupine je ekipa Olimpije z 29:26 premagala Koprčanke. Preostala dva obračuna tega kroga sta bila že odigrana in prav oba sta se končala z delitvijo točk. Na tekmi med Zvezdo Logatcem in Vrhniko je bil rezultat 17:17, med Branikom Mariborom in Savo Kranjem pa 22:22.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 18. KROG:

petek, 18. marca:
ŽRK VELENJE : RK KRIM MERCATOR 18:33 (11:13)
Ferenc 4 (3), Oder 3 (3); Gros 6, Gomilar Zickero, Ljepoja in Stanko po 5.

Po prvih petih minutah tekme v Rdeči dvorani je kazalo, da gostje ne bodo imele težav na poti do nove zmage. Povedle so z 2:0, potem pa so bolj odločno zaigrale tudi Velenjčanke. Približale so se na gol zaostanka (2:3) in v nadaljevanju tekmicam iz Ljubljane dihale za ovratnik. Vse do konca prvega polčasa jim niso pustile, da bi se odlepile za več kot tri gole. Po 30 minutah pa so izbranke Nataše Derepasko vodile za dva zadetka (13:11). V drugem delu dvoboja so prikazale boljšo predstavo. Deset minut pred iztekom časa so vodile za 15 golov (29:14) in tako tekmo odločile že pred samo končnico. Gostiteljicam so v drugem polčasu dovolile vsega sedem golov, same pa so jih zabile 20.
Najboljša strelka obračuna je bila nova okrepitev v Krimovem dresu, Ana Gros, ki je zadela šestkrat. Za domačo zasedbo je bila s štirimi goli strelsko najuspešnejša Nastja Ferenc.

IZJAVI PO TEKMI

Enis Tabaković, rokometašica Velenja:
"Tekmo smo odprle zelo dobro in borbeno, nato pa se je pokazala kakovost Krima Mercatorja. Pred nami je še zadnji obračun rednega dela proti Trgu ABC Izoli."

Ema Abina, rokometašica Krima Mercatorja:
"Še ena tekma državnega prvenstva je za nami. Tudi na to smo se dobro pripravljale. Čaka nas še en obračun v 1. ženski rokometni ligi, nato pa osmina finala Lige prvakinj."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG:

petek, 18. marca:
RK OLIMPIJA : ŽURD KOPER 29:26 (12:14)
Bukvič 7 (5), Zadravec (1), Mozoli in Kolobarič (1) po 4; Škabar (2) in Vatovec (2) po 7.

Uvodne minute zaostalega obračuna 10. kroga zelene skupine 1. ženske rokometne lige so pripadle gostjam. Koprčanke so vodile z enim ali dvema zadetkoma, v 22. minuti pa je Tjaša Bukvič s sedmih metrov zadela za izenačenje na 9:9. Dve minuti kasneje so gostiteljice povedle prvič na tekmi (10:9), na odmor pa so se z zalogo dveh golov (14:12) odpravile izbranke Željka Zirduma. Iz slačilnice so se rokometašice Olimpije vrnile zelo odločno. Z delnim izidom 6:1 so si pred nadaljevanjem srečanja priigrale majhno prednosti (18:15). Primorkam ni pomagala niti minuta odmora, tekmicam so sicer ves čas dihale za ovratnik, a rezultata niso uspele obrniti.
V hali Tivoli so največ zadetkov dosegle Tjaša Bukvič, Metka Škabar in Karin Vatovec. Vse so zadele sedemkrat.

Že odigrano:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG:

sobota, 15. januarja:
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 17:17 (8:6)

nedelja, 27. februarja:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK SAVA KRANJ 22:22 (10:10)

Še sledi:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 18. KROG:

sobota, 19. marca, ob 19.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : RŽK ZAGORJE
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK Z'DEŽELE