23. 3. 2022

Mariborčani pogodbo podaljšali tudi s Simonom Razgorjem

Vodstvo rokometnega prvoligaša Maribora Branika se je dogovorilo še za tretje podaljšanje pogodbe za sezono 2022/23. Tako bo Simon Razgor tudi v prihodnji sezoni nosil dres Mariborčanov.

Najboljši strelec v zgodovini štajerskega kluba se je pred sezono 2021/22 po sedmih letih vrnil domov. V jesenskem delu te sezone je imel težave s poškodbami, zato je v Ligi NLB zbral vsega devet nastopol in dosegel 23 golov. Z dvigom forme bo že na preostalih tekmah te sezone v veliko pomoč v lovu na čimboljšo uvrstitev v državnem prvenstvu, v prihodnji sezoni pa bo zagotovo želel še dodatno izboljšati svoj dosežek na klubski večni lestvici strelcev - trenutno je pri 1199 golih v vseh tekmovanjih.

Razgor je za Maribor Branik igral že med letoma 2007 in 2014. V sedmih sezonah je v vseh tekmovanjih dosegel kar 1173, z Mariborčani pa leta 2010 zaigral tudi v finalu pokala.

Nato je sedem let blestel v dresu beloruskega velikana Meškov Brest in z njim vselej uspešno igral v elitni ligi prvakov. Zelo aktiven je bil tudi v slovenski reprezentanci, za katero je dosegel več kot 100 zadetkov. Slovenijo je med drugimi zastopal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, ko je naša izbrana vrsta zasedla šesto mesto.

"V sodelovanje z Mariborom Branikom me je prepričala predvsem neka vez, ki me na klub veže iz preteklosti. Na začetku sezone sem imel ogromno težav s poškodbami, ob tem pa sem se moral prilagoditi na starostno razliko v ekipi. Kljub temu mislim, da smo naredili lepo vzdušje. Smo mlada in ambiciozna zasedba, ki ima veliko prostora za napredek. Tudi zato sem se odločil za podaljšanje. V prihodnji sezoni lahko stopimo še korak višje, kar se lahko zgodi tudi ob koncu te sezone. Predvsem zatadi tega ne želim prehitro obesiti svojih športnih copatov na klin in želim nadaljevati s svojo zgodbo v Mariboru," je po podaljšanju povedal Razgor.