30. 3. 2022

Velenjčani pred gostovanjem v Franciji s sedmimi zadetki prednosti

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi osmine finala evropske lige premagali Nimes z 29:22 (15:12).

Velenjska zasedba je z odliko opravila svojo prvo nalogo v osmini finala in na kolena položila francoski Nimes. Končna odločitev o napredovanju v četrtfinale bo padla 5. aprila, slovenski prvak pa bo tekmo v Franciji začel s sedmimi goli prednosti.

Izbranci Zorana Jovičića so si z granitno obrambo ter raznovrstno in hitro igro v napadu že v 18. minuti priigrali štiri gole prednosti (11:7). Njihovega naleta ni zaustavila niti francoska minuta odmora, tudi v nadaljevanju so imeli škarje in platno v svojih rokah. V končnici prvega polčasa so naredili nekaj nepotrebnih napak, kljub temu pa so se na veliki odmor podali z lepo prednostjo treh zadetkov (15:12).

Po obojestransko raztrgani igri v začetku drugega polčasa - prvi gol je padel šele v peti minuti nadaljevanja - so na igrišču znova zagospodarili slovenski državni prvaki in povsem razorožili goste iz Nimesa.

Matic Verdinek je v 46. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z osmimi goli (24:16), francoska klop pa je v kratkem obdobju izkoristila obe minuti odmora. Jovičićevi izbranci v končnici dvoboja niso popustili, z resno in odgovorno predstavo so so priigrali devet golov prednosti (26:17 in 27:18). V končnici so malenkostno popustili, a si priigrali sijajno izhodišče pred povratnim dvobojem v Nimesu.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Domen Tajnik s šestimi goli, enega manj so dosegli Ibrahim Haseljić, Tilen Sokolić in Matic Verdinek. Izkazal se je tudi vratar Aljaž Panjtar, ki je zbral 14 obramb.

"Danes smo odigrali prvi polčas osmine finala, izid je dober, še vedno pa je vse odprto. Naslednji teden nas čaka povratna tekma, nanjo se moramo dobro pripraviti," je po zmagi dejal Jovičić.

"Prikazali smo dobro igro v obrambi. Čestitam soigralcem za borbo. Ta tekma je šele prvi polčas osmine finala, v Franciji nas čaka veliko težja tekma. Zavedamo se, da se bomo morali na drugo tekmo dobro pripraviti in jo odigrati bolje kot današnjo," je dodal Verdinek.