23. 4. 2022

Vsi sobotni dvoboji pripadli gostiteljem

Po petkovih zmagah Trebanjcev, Velenjčanov in Koprčanov, so v soboto dve točki na svoj račun dodali še Škofjeločani, Celjani, Ormožani in Šmarčani.

Celjani po 22. krogu Lige NLB ostajajo neporaženi, tokrat so jim morali v Zlatorogu premoč priznati Slovenjgradčani (39:31). V stiku z vrhom lestvice ostajajo tudi Škofjeločani, ki so v soboto s 35:29 premagali Ljubljančane. Ekipa Herza Šmartnega je uspela priti do druge zmage v sezoni, po tem ko je v dvorani Pungrt zadala poraz zasedbi iz štajerske prestolnice (30:26). Dve točki pa so si na domačem parketu priborili tudi Ormožani, ki so tokrat gostili Dobovo (31:25).

LIGA NLB, 22. KROG:

sobota, 23. aprila:
RD URBANSCAPE LOKA : MRK LJUBLJANA 35:29 (20:13)
Jamnik 9 (4), Jesenko 7 (1); Brulec 5 (3), Lukman 4.

Igralec tekme: Grega Jamnik (RD Urbanscape Loka)

Zasedba Urbanscapa Loke je pod vodstvom novega trenerja Gregorja Cvijića pričakovano premagala Ljubljano in se po točkah izenačila s četrtouvrščnimi Ribničani, medtem ko je osmoljenka te tekme zaradi zmage Herza Šmartnega nad Mariborom Branikom zdrsnila na zadnje mesto Lige NLB.
V dvorani Trata so gledalci v prvem polčasu videli "enosmerni promet". Vse je bilo v znamenju gostiteljev, ki so si že po 13 minutah igre priigrali devet golov prednosti (12:3), ob polčasu pa je njihova prednost znašala sedem zadetkov (20:13). V drugem delu je bila tekma bolj enakovredna, vseeno pa Ljubljančani zmage Škofjeločanov niso mogli ogroziti.
V ekipi Urbanscapa Loke je bil najbolj učinkovit Grega Jamnik z devetimi, v gostujoči pa Lovro Brulec s petimi goli.
Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Šmartnem pri Litiji, ljubljanska pa bo gostila Slovenj Gradec 2011.

IZJAVI PO TEKMI

Grega Jamnik, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Prvi polčas smo začeli odlično. Vse se nam je poklopilo. Obramba je bila dobra in čvrsta, naši vratarji pa so imeli posledično lažje delo. Razliko smo naredili predvsem s hitrimi nasprotnimi napadi. V drugi polčas smo vstopili preveč sproščeno, nismo se držali navodil trenerja. Nekako smo se zbrali in zaključili tekmo z zmago."

Miha Tomšič, rokometaš Ljubljane:
"Prvih 15 minut tekme smo bili zelo slabi. Preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov, rokometaši Urbanscapa Loke pa so to izkoristili. Po tako visoki razliki ob polčasu se je zahtevno vrniti. Čestitam Škofjeločanom za zmago. Mi moramo še veliko trenirati in popraviti naše napake."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK DOBOVA 31:25 (14:12)
Žuran 8, Bogadi in Čudič (5) po 5; Nešič 7 (2), Dragan 5.

Igralec tekme: Rok Žuran (RK Jeruzalem Ormož)

Prleki so dosegli osmo zmago v tej sezoni, po njej so napredovali na deveto mesto, Posavci so nazadovali na enajsto.
V prvem polčasu je bila tekma povsem enakovredna, druga polovica dvoboja pa je minila v znamenju rokometašev Jeruzalema Ormoža. Gostitelji so si sredi drugega polčasa priigrali sedem golov prednosti (24:17), lep kapital pa zadržali vse do konca dvoboja.
V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Rok Žuran z osmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Alen Skledar s 14 obrambami. Za gostujočo ekipo je Ignjat Nešič dosegel sedem zadetkov.
Ormoška zasedba se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila s SVIŠ Ivančno Gorico, ekipa Dobove bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

David Bogadi, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Odigrali smo dobro tekmo proti neugodni ekipi, ki nas je že večkrat presenetila z dobro obrambo. Naša igra je tekla gladko in to se je pokazalo tudi na rezultatu, saj smo vodili skozi ves obračun. Svojo vlogo sta odlično opravila tudi vratarja, ponovno je blestel Alen Skledar in tudi Tomislav Balent je ob koncu tekme zbral nekaj pomembnih obramb. Potrebno se je pripraviti na naslednjega tekmeca, to bo SVIŠ Ivančna Gorica, potem pa nas doma čaka vedno zanimiv sosedski derbi z Mariborom Branikom."

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 2011 39:31 (22:13)
Čepić 8, Cokan 7 (4); Kotar 7 (1), Grobelnik in Cvetko (1) po 4.

Igralec tekme: Radojica Čepić (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjski rokometaši še naprej meljejo svoje tekmece na domačem prizorišču. Pred bržkone odločilno tekmo v prihodnjem krogu proti drugouvrščenim Trebanjcem v gosteh so v svojem hramu na kolena položili tekmece iz Slovenj Gradca.
Izbranci Alema Toskića so po zaspanem uvodu (2:4) v deseti minuti prvič povedli s 5:4. V nadaljevanju so Korošce zasenčili v vseh prvinah igre in po golu Tima Cokana v 28. minuti vodili z 20:10, na veliki odmor pa se podali z devetimi zadetki prednosti (22:13). V drugem polčasu so gostitelji malce zmanjšali svoje obrate, Slovenjgradčani, ki na tekmi niso imeli nobene izključitve, pa jih niso resno ogrozili.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Radojica Čepić z osmimi in Tim Cokan s sedmimi goli, v gostujoči pa je Miha Kotar dosegel sedem zadetkov.
Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, slovenjgraška pa v Ljubljani.

IZJAVI PO TEKMI

Radojica Čepić, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Za nami je zahtevna tekma s Slovenj Gradcem 2011. Ne glede na visoko razliko na koncu in med tekmo smo imeli v določenih trenutkih kar nekaj težav. A vsi smo dali vse od sebe ter na koncu prišli do zelo pomembnih točk."

Miha Kotar, rokometaš Slovenj Gradca 2011:
"Tekmo smo začeli zelo dobro ter v napadu prihajali do lahkih zadetkov. Nato so se nam začele pojavljati nepotrebne napake in tekmec nas je hitro kaznoval. V drugem delu smo želeli to spremeniti ter Celjane prisiliti, da se za zmago potrudijo. Bolje smo zaigrali v obrambi, a ne glede na vse so bili gostitelji boljši. Zasluženo so zmagali."

RD HERZ ŠMARTNO : RK MARIBOR BRANIK 30:26 (15:14)
Cirar 8, Justin 6 (1); Sok 8 (2), Budja 5.

Igralec tekme: Benjamin Cirar (RD Herz Šmartno)

Zasedba Maribora Branika je v osrednji Sloveniji doživela dvanajsti poraz v tej sezoni, Herz Šmartno pa je po drugi zmagi - na svojem račun ima tudi tri neodločene izide - zadnje mesto prepustil Ljubljani, ki je izgubila v Škofji Loki.
Do 33. minute je bila tekma povsem odprta, nato pa so na igrišču zagospodarili gostitelji. V naslednjih šestih minutah so naredili delni izid 5:0 in povedli z 21:16. Izbranci domačega trenerja Aleša Šmejca so imeli nato do konca tekme v oblasti favorizirane Mariborčane, vseskozi so igrali zbrano in preudarno ter zasluženo zmagali.
V ekipi Herza Šmartnega sta bila najbolj učinkovita Benjamin Cirar z osmimi in Andraž Justin s šestimi goli, v gostujoči pa Tadej Sok z osmimi in Izidor Budja s petimi zadetki.
Zasedba iz Šmartnega pri Litiji bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, mariborska pa Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Benjamin Cirar, rokometaš Herza Šmartnega:
"Po dolgem času smo pokazali pravo igro v obrambi, prejeli smo malo število zadetkov. Vesel sem, da smo iztržili pozitiven rezultat in osvojili novi dve točki, ki smo ju dolgo čakali. Mislim, da smo gledalcem v dvorani Pungrt pripravili zelo lep večer."

Tadej Sok, rokometaš Maribora Branika:
"Gostitelji so zasluženo zmagali, mi pa enostavno nismo bili pravi. Sicer smo imeli v zadnjem tednu nekaj težav z zdravjem, ampak to ne sme biti izgovor. Potrebno je čestitati zasedbi Herza Šmartnega za zasluženo zmago."

Že odigrano:

petek, 22. aprila:
RD RIKO RIBNICA : RK TRIMO TREBNJE 30:32 (11:18)
RD LL GROSIST SLOVAN : RK GORENJE VELENJE 24:30 (9:12)
RD KOPER : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 30:29 (13:12)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke