15. 11. 2022

Slovenke v en glas: "Zanima nas le zmaga!"

Slovensko rokometno reprezentanco čaka še zadnja tekma drugega dela evropskega prvenstva za ženske v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji. Kljub zahtevnemu obračunu ter tesnemu in bolečemu porazu proti Norveški so slovenske rokometašice trdno odločene, da v sredo ob 15.30 premagajo Madžarsko in si tako podaljšajo možnosti za nadaljevanje nastopov.

"Najbolj pomembno bo dvigniti igralke, da tekmo začnejo s podobno energijo kot doslej. Verjamem, da nam bo to uspelo. Imamo širino in verjamem v njihov karakter, ki so ga fenomenalno potrdile na vseh dosedanjih tekmah. Verjamem, da bodo tudi na tej tekmi iztisnile iz sebe vso energijo in dokončale naš posel," je povedal selektor reprezentance Dragan Adžić in dodaja: "Najtežji bo mentalni preskok, kako se vrniti v tekmovalni pogon. Verjamem, da nam bo do morebitne zmage proti Madžarski pomagalo tudi to, kar smo naredili do zdaj, in ta stabilnost, ki smo jo pokazali na vseh tekmah. Bo pa Madžarska zdaj še posebej nevarna in sproščena, ko ni več v igri za napredovanje."

Tako selektor kot njegove varovanke ne razmišljajo o matematiki in možnih scenarijih za nastop v polfinalu. Ta je mogoč le ob slovenski zmagi proti Madžarski, zmagi Norveške proti Danski (20.30) ter glede na vse prikazano izrazitim presenečenjem Hrvatic proti Švedinjam (18.00). Vse možne razplete smo zbrali TUKAJ.

Končna razvrstitev na tem evropskem prvenstvu bo prinašala tudi neposredna mesta na naslednjih velikih tekmovanjih. Poleg Danske, Norveške in Švedske, ki bodo gostile svetovno prvenstvo prihodnje leto, se bodo med svetovno elito zavihtele še tri najboljše reprezentance tega evropskega prvenstva. Poleg tega bo tja vodilo še 10 mest skozi evropski del kvalifikacij. Na naslednje evropsko prvenstvo se bodo neposredno uvrstile le letošnje prvakinje, kjer jih že čakajo tudi vse tri gostiteljice - Madžarke, Švicarke in Avstrijke.

"Res vse ni več odvisno od nas samih. Sami moramo pripeljati do konca to, kar je v naših rokah. Madžarke smo spoznale septembra. So dobra reprezentanca, dobro igrajo in ne izgubljajo veliko žog. Borbeno se bomo morale spopasti z njimi od prve do zadnje minute. Osredotočene bomo morale biti v napadu, se hitro vračati in boriti v obrambi," je pred zadnjim dvobojem dejala vratarka Amra Pandžić.

Reprezentančna kolegica Nina Zulić pričakuje zahtevno tekmo z vzhodnimi sosedami, a močno verjame v zmago. "Prepričana sem v zmago. Tega nam Madžarska ne more vzeti, še posebej ne pred našimi navijači ter ob naši energiji, moči, želji in borbi," je prepričana 26-letna rokometašica, ki dodaja: "Ne bomo podcenjevale Madžark. Z njimi smo igrale pred začetkom priprav na prvenstvo. Ena tekma je bila izenačena, drugo smo tesno dobile. Gre za kakovostno reprezentanco, četudi v skupini še nima točk."

Vstopnice za obračun z Madžarkami so na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim (iskalnik prodajnih mest je na voljo TUKAJ) ter preko spleta na povezavi TUKAJ.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022, DRUGI DEL, SKUPINA I

3. krog, sreda, 16. novembra, ob 15.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

Ob 18.00 (Ljubljana, dvorana Stožice):
HRVAŠKA : ŠVEDSKA

Ob 20.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
NORVEŠKA : DANSKA

Že odigrano, 1. krog, četrtek, 10. novembra (Ljubljana, dvorana Stožice):
HRVAŠKA : SLOVENIJA 18:26 (12:13)
Hrvaška: Kapitanović, Pijević, P. Posavec 1, Krsnik, S. Posavec 2, L. Kalaus, D. Kalaus, Ježić 1, Japundža 1, Pavlović 2 (1), Burić, Šimara, Debelić 3, Petika, Blažević 5 (1), Prkačin 1.
Slovenija: Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 3, Novak 1 (1), Gros 7 (2), Omoregie 2, Žabjek, Stanko 1, Mavsar 4, Ljepoja 5, Zulić 1, Varagić 1, Lazović 1, Svetik, Gomilar Zickero.
VEČ O TEKMI

2. krog, ponedeljek, 14. novembra (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : NORVEŠKA 23:26 (15:16)
Slovenija:
 Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 3, Novak, Gros 5, Omoregie 3, Žabjek, Stanko, Mavsar 3 (1), Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Lazović 2, Svetik, Gomilar Zickero.
Norveška: Solberg, Lunde, Arntzen, Valle Dahl, Aardahl 1, Skogrand, Mork 6 (4), Oftedal 4, Larsen 1, Breistol 1, Ingstad 1, Reistad 10, Naes Andersen, Wollik 2, Rushfeldt.

LESTVICA SKUPINE I
Reprezentanca Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1.Norveška 4 4 0 0 117 : 93 24 8
2.Danska 4 3 0 1 106 : 95 11 6
3.Švedska 4 2 0 2 111 : 99 12 4
4.Slovenija 4 2 0 2 99 : 103 -4 4
5.Hrvaška 4 1 0 3 79 : 102 -23 2
6.Madžarska 4 0 0 4 92 : 112 -20 0
PRVI DEL, SKUPINA B
1. krog, petek, 4. novembra (Celje, dvorana Zlatorog):
DANSKA : SLOVENIJA 26:28 (15:14)
Danska: Toft, Reinhardt, S. Iversen 1, Hansen 1, Heindahl 2, Tranborg 3, Jörgensen 1, Jensen Ostregaard 7, Vinter Burgaard 1, Petersen 1, Hojlund 3, Friis 6, R. Iversen, Halilčević, Moller.
Slovenija: Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 2, Gros 8, Omoregie 4, Žabjek, Stanko, Mavsar 7, Ljepoja 3, Zulić 1, Varagić 2, Lazović 1, Svetik, Gomilar Zickero, E. Abina.
VEČ O TEKMI

2. krog, nedelja, 6. novembra (Celje, dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : ŠVEDSKA 22:33 (14:15)
Slovenija:
 Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 3, Gros 5 (1), Omoregie, Žabjek, Stanko 4 (1), Mavsar 2, Ljepoja 2, Zulić 2, Varagić 1, Lazović, Svetik 1, Gomilar Zickero 1, E. Abina 1.
Švedska: Bundsen, Ryde, Strömberg 1, Blohm 2, Roberts 8, Petren 2, Johansson, Dano, Lagerquist, Lidqvist 3, Hagman 9 (6), Thorleifsdottir, Hansson 5, Carlson 2, Axner 1, Danielsson.
VEČ O TEKMI

3. krog, torek, 8. novembra (Celje, dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : SRBIJA 27:24 (13:15)
Slovenija:
Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič, Gros 5, Omoregie 6, Žabjek, Stanko 2, Mavsar 2 (2), Ljepoja 3, Zulić 2, Varagić 2, Lazović, Svetik, Gomilar Zickero 4, E. Abina 1.
Srbija: Risović, Graovac, Radoslavljević 6, Majkić 1, Bogojević, Lavko 2, Cetković, Nuković, Janjušević 3, Kojić 2, Stamenić, Lovrić, Bojičić, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 1.
LESTVICA SKUPINE B
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti zadetki Razlika Točke