20. 3. 2023

Krka čez velenjsko četrtfinalno oviro s prednostjo s prve tekme

V Rdeči dvorani je padla še zadnja odločitev o zasedbi, ki bo sezono sklenila s tekmovanjem v skupini za prvaka. Krimu Mercatorju, Mlinotestu Ajdovščini in Z'dežele so se pridružile rokometašice Krke Novega mesta, ki jim je po zmagi na prvem dvoboju z Velenjčankami tokrat zadostoval tudi remi (22:22).

Vstopnice za končnico so razdeljene, Novomeščanke se bodo znova borile za naslov državnih prvakinj. Četa Gašperja Kovača je sicer v Velenju tekmo sklenila rezultatsko poravnana z gostiteljicami, a prednost petih zadetkov s prve četrtfinalne tekme na Dolenjskem ni bila nikoli zares ogrožena.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Nedelja, 19. marca:
ŽRK VELENJE: ŽRK KRKA NOVO MESTO 22:22 (11:12)
Oder (4) in Ferenc (4) po 7; Barukčić 7, Smonkar 5 (4).

Rokometašice iz Velenja so bile že v izjavah po prvi tekmi z zasedbo novomeške Krke odločene, da se domači publiki predstavijo v boljši luči, kot so to naredile na gostovanju v Stopičah. V vlogi gostiteljic so se predstavnice šaleškega kolektiva bolje upirale dolenjski ekipi, a rezultatsko niso uspele pošteno ogroziti upov čete Gašperja Kovača po uvrstitvi v skupino za prvaka.
Po uvodnih menjavah v vodstvu in številnih izenačenjih so na odmor v minimalni prednosti, po zaslugi zadetka Tie Robide pred zaključkom prve polovice srečanja, odšle gostje. V nadaljevanju so te še dvignile raven svoje igre, predvsem v obrambi, kjer je Ljiljana Simić zaustavila 40% strelov. Varovanke Snežane Rodič so svojo igro znova našle po prelomu drugega polčasa. Med 46. in 60. minuto so izničile vodstvo Dolenjk, ki je znašalo pet zadetkov in se na koncu od četrtfinala poslovile z remijem (22:22).
Nika Oder in Nastja Ferenc sta za Velenje zbrali po sedem golov, obe sta bili po štirikrat natančni s sedmih metrov. Prav tako sedem jih je na drugi strani dosegla Ivona Barukčić.

IZJAVI PO TEKMI

Ljiljana Simić, rokometašica ŽRK Velenje:
"S puncami smo pokazale dobro in borbeno igro vendar to žal ni bilo dovolj za napredovanje med najboljše štiri. Želja po zmagi je bila velika, a kljub temu si ne moremo nič očitati. Ponosna sem na ekipo, ki je pokazala srce na igrišču. Verjamem, da lahko v drugem delu tekmovanja ohranimo peto mesto na lestvici."

Gašper Kovač, trener ŽRK Krka Novo mesto
"Kljub prednosti petih zadetkov iz prve tekme smo se zavedali moči nasprotnic. Vemo, da pet zadetkov v končni fazi ne zadostuje. V tekmo smo vstopili z željo po zmagi in na koncu tudi slavili."

REZULTATI PREOSTALIH 2. TEKEM ČETRTFINALA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE

MODRA SKUPINA

Trgo ABC Izola  - *Krim Mercator 16:37 (4:20)
Z'dežele - Litija 27:25 (14:11)