24. 3. 2023

Krka bo v Kopru iskala skok na četrto mesto Lige NLB

V soboto se bodo rokometaši v Ligi NLB pomerili v Ivančni Gorici, Dobovi, Kopru in Ljubljani.

Zasedba SVIŠ Ivančne Gorice se bo poskušala vrniti na zmagovalne tire proti Krškem, Dobova, ki je je to uspelo v prejšnjem krogu proti Mariboru Braniku, pa bo tokrat gostila Celjane. Slovenj Gradec bo gostoval na Kodeljevem, Krka pa v Kopru.

LIGA NLB, 19. KROG

Sobota, 25. marca, ob 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK KRŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Klemen Sašek, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Naša dolžnost je, da se na tej tekmi odkupimo navijačem za slabo predstavo v prejšnjem krogu! Za eno in drugo ekipo je to zelo pomembna tekma v boju za obstanek. Mi obljubljamo borbo do zadnje sekunde in upamo na pozitiven rezultat."

Matic Dosedla, rokometaš RK Krško:
"V soboto se odpravljamo na zahtevno gostovanje v Ivančno Gorico. SVIŠ velja za ne ugodnega nasprotnika sploh na domačem terenu vendar so vsekakor premagljivi. Skozi teden smo se dobro pripravili na tekmeca in vzdušje v ekipi je odlično. Motiv je velik kajti vemo kaj nam ti dve točki prinašajo v boju za obstanek. Zato bi prosil navijače, da nas pridete v čim večjem številu podpreti v soboto ob 19 uri kajti skupaj smo močnejši."

RK DOBOVA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Grudnik, rokometaš RK Dobova:
"V sobotno tekmo gremo z dobrimi občutki iz prejšnje tekme in mislim, da kljub težkemu nasprotniku in upoštevanju trenerjevih  navodil se nadejamo dobre tekme v kateri bomo dali vse od sebe in pokazali ekipno igro."

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Za nas je vsaka naslednja tekma zelo pomembna. Zavedamo se, da se nikakor ne smemo pripeljati v položaj, da bi si privoščili spodrsljaj. Zavedamo se, da je gostovanje v Dobovi zelo zahtevno. Gostitetji bodo lahko odigrali povsem sproščeno, saj nimajo kaj izgubiti. Mi bomo morali imeti pravi pristop. Potrebna bo maksimalna zbranost od prve do zadnje sekunde. Odhajamo po dve točki, potem pa naprej."

Sobota, 25. marca, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Erik Krbavčić, rokometaš RD LL GROSIST SLOVAN:
"Na gostovanje prihaja ekipa Slovenj Gradca, ki kot kandidat za 4. mesto v ligi kaže jasno kvaliteto. Trenirali smo dobro in verjamem da timsko igro in hrabro borbo dosežemo pozitiven rezultat.”"

David Svečko, rokometaš RK Slovenj Gradec: 
"V soboto nas na Kodeljevem čaka težka tekma. Gre za borbeno ekipo, ki je željna dokazovanja, zato bomo za zmago potrebovali borbo in zbranost vseh 60 minut. Želim si, da bi igro iz prejšnje tekme dvignili na višjo raven in iz Ljubljane na Koroško prinesli novi dve točki."

Sobota, 25. marca, ob 18.00:
RD KOPER - MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Marko Majstorovič, igralec MRK Krka:
"V tem krogu odhajamo na vroče gostovanje v Koper. Ekipa Kopra velja za trdega nasprotnika, kar smo tudi občutili na prvi tekmi v domači dvorani Marof. Z njimi imamo še neporavnane račune in zato nas  na gostovanju zanima le zmaga in nov par točk. Ključ za zmago bo čvrsta obramba in zbranost v napadu. "