28. 1. 2023

Mlinarke prepričljive na Ptuju

Na edini sobotni tekmi Modre skupine 1. ženske rokometne lige so se visoke zmage veselile Ajdovke. Te so na gostovanju na Ptuju slavile zmago z 42:27.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 12. KROG

Sobota, 28. januarja:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:42 (13:27)
Kolenko 9 (3), Planinc 7; Abina 9, Zelnik 8.
STATISTIKA

Zasedba ajdovskega Mlinotesta nadaljuje z uspešnimi predstavami v tej sezoni. Na gostovanju na Ptuju je prikazala najboljšo napadalno predstavo v sezoni 1. ženske rokometne lige in z 42 zadetki vpisala 11. zmago v sezoni. Z njo še naprej uspešno sledi prvouvrščenim Krimovkam, medtem ko Ptujčanke zasedajo predzadnje mesto lestvice Modre skupine.
Potem ko so Ptujčanke sredi tedna presenetljivo na kolena spravile Krko, jim tokrat višje rangirane tekmice niso pustile niti najmanjših možnosti za presenečenje. Ajdovke so na krilih obramb Klare Hrovatič tekmo začele s petimi zaporednimi zadetki, že v 16. minuti pa je po golu Urše Zelnik ekipi ločilo 10 zadetkov (5:15). Gostje so tekmo v svojem ritmu nadaljevale vse do konca.
V ptujski zasedbi je Minea Kolenko dosegla devet zadetkov, ravno toliko jih je na drugi strani vpisala Ana Abina. Hrovatičeva je na tekmi ubranila 10 zadetkov in bila uspešna pri 56 odstotkih strelov tekmic.

IZJAVI PO TEKMI:

Danijela Kreft, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:

"Slabo smo odprle tekmo in dolgo potrebovale, da smo prišle v igro. Tekmo smo izgubile v prvem polčasu, saj smo v drugem odigrale boljše."

Jan Žbogar, trener ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Čestitke našim puncam. Mislim, da je bil pristop pravi, kar tudi dokazuje veliko število doseženih golov. Nekoliko nas je zmotila, kar se tiče trenerjev, igra v obrambi, ker smo dobili absolutno preveč golov. Priložnost so dobile vse igralke."

Termin še ni znan:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE

Že odigrano, petek, 27. januarja:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA NOVO MESTO 48:24 (26:14)
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA 31:20 (13:11)
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke