24. 2. 2023

Še pred derbijem zanimiva sobota v Ligi NLB

V soboto bo širom Slovenije odigranih pet dvobojev Lige NLB. Prvoligaške obračune bomo spremljali v Mariboru. Škofji Loki, Ivančni Gorici, Ribnici in Krškem.

Čeprav bo največ pozornosti prihajajoči konec tedna požela tekma vodilne in drugouvrščene zasedbe na lestvici Ligi NLB, derbi med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem, si lahko v soboto kot uverturo vrhuncu vikenda obetamo pet zanimivih dvobojev.

Med njimi bo gostovanje Koprčanov pri Mariboru Braniku, za katerega v borbi za obstanek šteje vsaka osvojena točka, pa tudi dvoboj v Škofji Loki, kjer bo zasedba Trima Trebnjega morala zbrano opraviti svojo nalogo, če želi v nedeljo mirno spremljati obračun konkurentov za vrh lestvice. V Ivančni Gorici in Krškem bodo gledalci dočakali dva posavsko-dolenjska dvoboja, SVIŠ bo gostil Dobovo, Krka pa se odpravlja na tekmo v mesto ob Savi. LL Grosist Slovan se je s tremi zmagami na zadnjih petih tekmah oddaljil od dna lestvice, v Ribnici pa Slovanovce čaka zahtevna naloga, če želijo nadaljevati zmagovalni niz.

Ogled prenosov tekem v živo bo mogoč na uradnem YouTube kanalu RZS TV.

LIGA NLB, 16. KROG

Sobota, 25. februarja, ob 16.30:
RK MARIBOR BRANIK : RD KOPER

Sobota, 25. februarja, ob 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Ožbej Šilc, rokometaš Urbanscapa Loke:
"V soboto igramo proti Trimu Trebnjem, ki je zelo neugoden tekmec z hitro in kvalitetno igro. Z dobro obrambo, hitro igro in predvsem z borbo mislimo, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Samo s tako igro bosta dve točki ostali v Škofji Loki."

Matic Pipp, rokometaš Trima Trebnjega:
"Na tekmo proti Urbanscape Loki se bomo pripravili kot za vsakega nasprotnika. Predvsem bomo gledali nase in na svojo igro, saj le to prinaša uspeh na pomembnih tekmah. Zavedamo se, da znajo Škofjeločani biti neugoden nasprotnik, zato bomo proti njim dali vse od sebe in upali na najboljše."

Sobota, 25. februarja, ob 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Nal Roš Omahen, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"V soboto nas čaka tekma, ki je za nas in nasprotnika zelo pomembna. Skušali bomo popraviti vtis iz Ljubljane in s trdo borbo vzeti točke ekipi Dobove. Vabim vse navijače, da v soboto napolnimo domačo dvorano!"

Željko Šukić, rokometaš Dobove:
"Odhajamo na vedno neugodno gostovanje v Ivančno Gorico. Mislim, da smo se skozi teden dobro pripravili, če bomo upoštevali navodila trenerja ter bomo z glavami v tekmi mislim, da se lahko nadejamo, da domov prinesemo dve točki. Prepričan sem, da bo ekipa pustila srce na igrišču in da bomo končno šli v niz zmag.

RD RIKO RIBNICA : RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Brin Cimerman, rokometaš Rika Ribnice:
"Po dveh zelo zahtevnih tekmah nam v goste prihaja LL Grosist Slovan iz Ljubljane, ki je zelo kvalitetna ekipa. V dobrem tednu dni bomo odigrali že tretjo tekmo, tako da veliko počitka nismo imeli. Glede na zadnje rezultate in prikazano igro smo zopet prišli nazaj v dobro formo. V tekmo gremo s ciljem, da točki ob pomoči naših zvestih navijačev ostaneta doma."

Jaka Jakše, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Odpravljamo se na zelo zahtevno tekmo v Ribnico, kjer bomo morali pokazati vse kar znamo, če se nadejamo vrnitve z dvema točkama. Tekma bo fizično zelo težka, ampak dali bomo vse od sebe in pokazali, da smo zmožni parirati tudi na papirju močnejšim ekipam."

RK KRŠKO : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Alen Šibanc, rokometaš Krškega:
"Absolutno tekma proti Krki ne bo enostavna. Vsi smo opazili, da letos Krka igra v vrhunski podobi, kar seveda ne pomeni, da smo se predali ali da pričakujemo poraz. Na tekmo se bomo pripravili po najboljših močeh. Počasi pričakujemo tudi vrnitev poškodovanih Sobotiča in Švalja, kar bo le dodaten veter pod našimi krili. Na zadnji tekmi s Trebnjem smo dokazali, tako sebi kot ostalim, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi ekipami in napeli bomo vse moči, da to dokažemo na vsaki tekmi znova in znova. Glede na to, da nam primanjkuje izkušenj, se opazi nihanje v naši igri, ko spilimo še zadnje detajle pa bomo trd oreh, ki ga bo trdo streti. Gremo, Krško!"

Jure Blaževič, rokometaš Krke:
"V Krškem nas bodo pričakali vedno neugodni domačini, ki krvavo potrebujejo točke v boju za obstanek. A tudi mi imamo svoje načrte in verjamem, da bo tekma vredna ogleda."