27. 2. 2023

Ženska reprezentanca začela s pripravami, v strokovnem štabu nova okrepitev

Slovenska ženska članska reprezentanca je v Stožicah opravila uvodni trening priprav, ki bodo potekale v Ljubljani vse do odhoda na Slovaško, kjer naše reprezentantke čakata dve pripravljalni tekmi. Prvič je bil na treningu članic prisoten tudi Aljaž Pavlič, novi trener vratark v slovenski izbrani vrsti.

V mali stoženski dvorani je slovenska ženska članska rokometna reprezentanca v ponedeljek zvečer opravila prvi trening po koncu novembrskega evropskega prvenstva na domačih tleh, na katerem je naša izbrana vrsta zasedla osmo mesto. V reprezentančnem terminu evropske rokometne zveze slovenskih rokometašic tokrat ne čakajo kvalifikacijski dvoboji, na Slovaškem bo zato četa Dragana Adžića odigrala dve pripravljalni srečanji z gostiteljicami.

"V Stožicah imamo odlične pogoje za delo, dekleta so na priprave prišla razpoložena, zdrava in motivirana. V četrtek bomo določili končni seznam potnic na Slovaško," je začetek pripravljalnega obdobja pokomentiral selektor Slovenije, ki v marcu ne bo računal na poškodovano Nino Zulić ter na nekatere od ostalih nosilk slovenske igre na minulem evropskem prvenstvu, ki bodo znova aktivne v aprilu, ko reprezentanco čakata kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Italiji.

Črnogorski strateg na slovenski klopi je svojemu strokovnemu štabu pred začetkom tokratnih priprav dodal novega člana: "Najprej bi se rad zahvalil sijajnemu človeku in strokovnjaku, Gregi Karpanu. Bilo mi je v čast sodelovati z njim, saj je izvrsten na vseh področjih svojega dela in privržen svoji državi ter reprezentanci," se je Adžić najprej poklonil dosedanjem trenerju vratark. "Med svojim delom pri Krimu Mercatorju sem Aljaža Pavliča prepoznal kot zavzetega trenerja in strokovnjaku, ki si želi napredka. Verjamem, da bomo nadaljevali dobro sodelovanje tudi v reprezentanci. Gre za zelo strokovnega trenerja, ki sledi trendom trenažnega procesa. Verjamem, da lahko vsem vratarkam pomaga, da še izboljšajo svojo igro in s tem dodajo dodaten doprinos predstavam naše izbrane vrste," je novega člana strokovnega štaba predstavil glavni strateg Slovenije.

Pavlič, ki bo ob delu s članicami sodeloval tudi pri razvoju vratark v mlajših starostnih kategorijah, je pokomentiral svoj vstop v svet ženskega rokometa: "Ob ponovnem sodelovanju s Krimom Mercatorjem se mi je po delovanju v moški mladinski reprezentanci ponudila tudi možnost sodelovanja z žensko člansko izbrano vrsto. Z veseljem in častjo sem se odzval vabilu in verjamem, da bom s svojim znanjem in izkušnjami ter trdim delom pripomogel k še večjim uspehom reprezentance. Gradil bom na odločnih temeljih, ki jih je postavil moj predhodnik in menim, da bomo spisali dobro zgodbo."

PRIPRAVLJALNI TEKMI ŽENSKE REPREZENTANCE

Petek, 3. marca, ob 18.00 (Šal'a, Slovaška):
SLOVAŠKA : SLOVENIJA

Sobota, 4. marca, ob 16.00 (Šal'a, Slovaška):
SLOVAŠKA : SLOVENIJA