31. 3. 2023

Tigrice zmagovalni niz nadaljevale tudi na uvodu v končnico

Rokometašice ljubljanskega Krima so svoj zmagovalni niz, ki traja vse od začetka sezone 1. ženske rokometne lige, nadaljevale tudi na prvi tekmi končnice, na kateri so premagale zasedbo novomeške Krke (43:19).

Visoka zmaga Ljubljančank je sklenila dogajanje v državnem prvenstvu pred pričetkom reprezentančnega odmora, ki se bo v ponedeljek tudi uradno začel z zborom slovenske članske reprezentance v Ljubljani. Na tokratnem srečanju v Stožicah so se predstavile tudi številne igralke, ki bodo med prihajajočo reprezentančno akcijo oblekle dres v barvah Slovenije in sicer Ema Abina, Valentina Klemenčič, Nataša Ljepoja, Maja Svetik, Tjaša Stanko, Nina Žabjek, Ema Marija Marković in Alja Varagić pri Krimovkah ter Ivona Barukčić pri Krki.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA, 1. KROG

Četrtek, 30. marec:
RK KRIM MERCATOR - ŽRK KRKA NOVO MESTO 43:19 (19:9)
Varagić (2) in Klemenčič po 8; Barukčić 5 (1), Činkole Črček, Kolobarić in Udovč po 3.

Obračun aktualnih državnih prvakinj iz Ljubljane in dolenjskih tekmic v končnici od prvega do četrtega mesta je na spored prišel po koncu evropske sezone za tigrice, ki so se po porazu v Bukarešti osredotočile na obveznosti v 1. ženski rokometni ligi in pokalnem tekmovanju, ki bo svoj vrhunec dočakalo na turnirju najboljše četverice 15. in 16. aprila v Ajdovščini.
Izzivalke iz Novega mesta na tekmi prvega kroga končnice niso bile kos tekmicam iz prestolnice, ki so bile po 60 minutah boljše za 24 zadetkov. Dvomestno prednost so si varovanke slovenskega selektorja na klopi Krima Mercatorja, Dragana Adžića, priigrale že pred polčasom - na odmor so odšle ob rezultatu 19:9. Četa Gašperja Kovača, ki ji borbenosti ni za očitati, tudi v drugi polovici dvoboja ni našla odgovore na kakovost Krimovk, ki so se na koncu veselile visoke zmage na zadnji tekmi pred reprezentančnim odmorom.
Pri gostiteljicah sta bili s po osmimi goli najboljši strelki Alja Varagič in Valentina Klemenčič, pri gostjah jih je pet dosegla Ivona Barukčić.

IZJAVI PO TEKMI

Ema Marija Marković, rokometašica RK Krim Mercator: 
"Danes smo odigrale tekmo s Krko. Po zaključku Lige prvakinj je bilo zelo pomembno, da se vrnemo zbrano in motivirano. Zdaj nas čakajo reprezentančne aktivnosti in vse smo maksimalno motivirane, da odlično odigramo proti Italiji. Kasneje nas čaka še pokal, na katerega se bomo dobro pripravile."

Peter Milek, pomočnik trenerja ŽRK Krka Novo mesto:
"Potrudili smo se po najboljših močeh, danes lahko samo čestitamo za lepo zmago in jim želimo srečen zaključek sezone."