6. 8. 2007

Angolci namučili Slovence

Slovenija - Angola 28:25 (13:11)
Slovenj Gradec - Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 50 gledalcev. Sodnika: Čretnik in Turnšek (oba Slovenija).
Slovenija: Karpan (2 obrambi), Skok (12 obramb, 1 x 7m); Klepej 2, Kresnik, Šimič 1, Bezjak 9 (6), Žuran 1, Cehte 1, Kleč 1, Gregorc 1, Skube 3, Škerlak, Verdenik 2, Muhovec 1, Furlan 1, Obajdin 2, Dolenec 3. Trener: Janez Ilc
Angola: Gilberto, Fabio, Joaquim; Edvaldo, Edson, Elias 8, Jairo 4, Mulanessa 1, Heiser 4, Raul 1, Egildo, Varela 5, Muanbongue, Patricio 2, Sunssao. Trener: Jaom Elevetrio.
Sedemmetrovke: Slovenija 6 (6), Angola 1 (0).
Izključitve: Slovenija 12, Angola 14 minut.
Slovenska mladinska izbrana vrsta je s tekmo proti Angoli zaključila drugi del priprav v Slovenj Gradcu. Angola je na afriških kvalifikacijah za nastop na SP v Makedoniji osvojili tretje mesto. Pred njimi sta bili uvrščeni reprezentanci Egipta in Tunizije. Slednji bodo tudi prvi nasprotnik Ilčevih varovancev na SP v Makedoniji. Tako je tekma proti Angoli služila kot test za Tunizijce, a mladi Slovenci testa, kljub zmagi z 28:25, niso opravili z visoko oceno. Pred tekmo z Afričani soicer opravili močan trening, toda to ne bi smel biti razlog za slab pristop na tekmi. Slovenci so storili 13 tehničnih napak in zapravili kar osem »zicerjev«. V nekaj primerih je Sloveniji uspelo povesti za pet zadetkov, toda po slabi realizaciji ob igri z igralcem več, in ob zgrešenih strelih, se jim ni uspelo odlepiti na večjo prednost od petih golov (11:6, 25:20). Trener Janez Ilc je tokrat zaradi poškodbe gležnja spočil Mateja Hartmana, ki pa bo že nared za sredino tekmo proti beograjski Crveni zvezdi, ki bo služila kot generalka pred odhodom v Makedonijo. Tekma se bo pričela ob 20.15 uri v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Z zadnjim tretjim delom priprav bodo Slovenci pričeli v torek, ko se bodo spet zbrali v Slovenj Gradcu ob 18. uri. V petek popoldne sledi odhod domov in v soboto popoldne odhod v Makedonijo. Prvenstvo se prične v ponedeljek, 13. avgusta in poteka do 26. avgusta.