3. 8. 2007

V prvo boljši od Slovakov

Slovenija – Slovaška 30:24 (13:12)
Slovenj Gradec - Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 50 gledalcev. Sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Slovenija).
Slovenija: Karpan (2 obrambi), Skok (18 obramb + 1x7m); Klepej 2, Kresnik 1, Šimič 5, Hartman 2, Bezjak, Žuran, Cehte, Kleč 5, Gregorc 2, Skube, Škerlak, Verdenik 1, Muhovec, Furlan 4 (2), Obajdin 5 (2), Dolenec 3. Trener: Janez Ilc
Slovaška: Biel, Paul; M. Kozak, J. Kozak, Mikeci 5 (2), M. Urban 1, Badura, Mikus, Gamrat 2, Kopco 1, Geci 2, Misencik 3, Balaz 6 (4), T. Urban 4. Trener: Jan Jianik
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Slovaška 7 (6).
Izključitev: Slovenija 18, Slovaška 6 minut.

Maloštevilni gledalci so na prvi tekmi med Slovenijo in Slovaško ogledali zelo trdo ter borbeno igro. Tudi kvaliteta igre je bila, glede na to, da sta ekipi še v pripravljalnem obdobju, na visoki ravni. Trener Slovenije Janez Ilc se je pred tekmo s svojim pomočnikom Alenom Mihaljem odločil, da spočije Skubeta, Muhovca, Cehteta in Škerlaka. Na strani Slovaške je manjkal odlični krožni napadalec Petro, sicer francoskega prvaka Ivrya.
Slovenci so začeli s sedmerko: Skok v golu, na krilih Šimič in Gregorc, v zunanji liniji Klepej, Furlan ter Hartman in na krožnem napadalcu Kleč. Po izenačenem začetku so gostje v 23. minuti povedli z 9:7. Šele v zaključku prvega polčasa so Slovenci povezali niti igre in po zaslugi prvega moža tekme vratarja Skoka (10 obramb do odmora) ter na črti zanesljivega Kleča (strel 4-4) dobili prvi polčas.
Tokrat je obramba delovala bolje, še najbolje v obdobju od 31. do 50. minute, ko se je mreža Slovenije zatresla le petkrat. Vse nastale luknje v slovenski obrambi je odlično pokrpal vratar Skok, ki je do odhoda na klop v 51. minuti zbral kar 19 obramb. Sloveniji je po trdni obrambi stekel še protinapad in preko Šimiča so padali lahki zadetki iz protinapadov za vodstvo s 25:17). Mladi Slovenci so si tokrat ob petih zgrešenih »zicerjih« privoščili 12 tehničnih napak. Na koncu je Slovakom uspelo ublažiti visok in zaslužen poraz.