3. 7. 2007

Mladi Slovenci že v Göteborgu

Göteborg bo od 3. do 7. julija prizorišče odprtega evropskega prvenstva rokometašev do 19 let. Med 24 sodelujočimi ekipami bodo tudi Slovenci, ki vodi Slavko Ivezič. Po prihodu v Göteborg so naši rokometni upi opravili lažji trening v dvorani Valhalla A, kjer bodo igrali tudi uvodne tekme predtekmovanja v skupini F.
Slovenija nastopa v skupini F skupaj z reprezentancami Estonije, Latvije in Švice. Na prvenstvu visoko kotirajo Španci, Francozi, Rusi, Madžari in seveda gostitelji Švedi. Na prvenstvu manjkajo velesile kot so Danska, Hrvaška, Nemčija in, Srbija. Ivezičevi varovanci bodo skušali presenetiti iz ozadja in se uvrstiti v polfinale.
»Na tekmovanje smo prišli z željo, da preverimo svoje sposobnosti in sposobnosti drugih ekip, ki jih ne poznamo. Zelo zanimivo bo videti kako so ekipe napredovale v zadnjem letu, zato je težko reči kakšen cilj je realen. Uvrstitev okrog petega mesta bi bil za nas zadovoljiv rezultat,« je po prvem treningu v Göteborgu povedal Ivezič.
Med 16 slovenskimi igralci bodo na prvenstvu manjkali Miha Pučnik (šolske obveznosti), Uroš Paladin (šolske obveznosti), Staš Skube (poškodba) in Blaž Rojc (poškodba).

Razpored skupine F
Torek, 3. julij, ob 12.30: Slovenija – Švica
Torek, 3. julij, ob 18.45: Slovenija – Latvija
Sreda, 4. julij, ob 10.00: Slovenija – Estonija