2. 7. 2007

Kadeti začenjajo z nastopi na odprtem evropskem prvenstvu v Göteborgu

Moška kadetska reprezentanca (letnik 1988 in mlajši) bo danes začela z nastopi na odprtem EP, ki se igra v okviru pokala Partille od 3. do 7. julija. Mladi slovenski igralci bodo za začetek igrali v predtekmovalni skupini F, skupaj z Estonijo, Latvijo in Švico.
»Naš cilj je uvrstitev okoli petega mesta, a napovedi so zelo nehvaležne. Določenih reprezentanc ne poznamo in zato jem ob našem napredku, pomembno videti tudi napredek tekmecev. V teh letih je za vse fante predvsem pomembno, da čim več igrajo in da so nosilci igre v svojih članskih ekipah. Na podlagi tistega, kar bomo prikazali na Švedskem in po oceni konkurence, bomo v prihodnosti lažje postavljali cilje,« je po prihodu v Goteborg povedal trener Slavko Ivezič, ki pred odhodom na Švedsko ni spreminjal igralskega kadra kadetske reprezentance.
Njegove varovance že danes čakata dve tekmi, naprej s Švico in potem še z Latvijo, jutri pa se bodo pomerili še z Estonijo.
Na odprtem EP bodo igrali: Aljoša Čudič (Celje PL), Anže Vrbinc (Termo), Gregor Župič (DRŠ Aleš Praznik), Tomo Kodelja (Cimos), Amal Ajdari (Dol TKI Hrastnik), Miha Svetelšek (Gold Club), Tomislav Slamar (Krško), Matevž Čemas (Slovan), Aleš Šišmanovič (Celje PL), Dean Bombač (Cimos), Žiga Drugovič (Celje PL), Matic Vrečar (Gorenje), Jure Dolenec (Termo), Matej Flajs (Sevnica), Urban Pahor (MARK Olimpija), Boštjan Špegel (Prevent). Ob trenerju Slavku Iveziču so v strokovnem štabu še pomočnik Stanko Anderluh, fizioterapevt Gorazd Žužek, snemalec Uroš Krstič in tehnični vodja Radivoj Stanič.