4. 6. 2007

Mlade Slovenke blizu zmage

Slovenija – Avstrija 26:27 (14:14)
Tržič - Dvorana tržiških olimpijcev, gledalcev 1000, sodnika: Kohout in Novak (oba Češka).
Slovenija: Zec, Marinček, Zrnec, Argenti 2, Sotler 1 (1), Šon 6, Jeriček 1, Hrnjič 5 (4), Čerenjak 1, Skutnik 3, Oven, Kikanovič, Irman 5. Selektor: Robert Beguš.
Avstrija: Rusnačenko, Blazek, Bösch 1, Flandorfer, Materzok 3 (3), Magelinskas 3, Budečevič 6, Plach 1, Fritz 5, Stumvoll, Engel 5, Simkunaite, Spiridon 3. Selektor: Herbert Müller
Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Avstrija 5 (4).
Izključitve: Slovenija 20, Avstrija 18 minut.
Rdeča kartona: Sotler (49., 3 x 2), Hrnjič (59., 3 x 2).

»Zelo mi je žal, da se je pred tekmo poškodovala Vesna Puš, ki bi bila naša ključna igralka v obrambi. Toda ne glede na vse, si dekleta zaslužijo pohvale. Pokazale so, da imajo dovolj potenciala. Čeprav smo izgubili, imamo še vedno aktiven rezultat in Avstrijke bomo poizkušali presenetiti na Dunaju,« je po tekmi povedal slovenski selektor Robert Beguš, ki je po številnih odpovedih starejših igralk stavil na selekcijo, ki je v povprečju stara nekaj več kot 21 let. Nekatere med njimi so dosegle prve zadetke v dresu z državnim grbom, izkušena Puševa pa si je dan pred tekmo zlomila nos na treningu in se je v nedeljo poslovila od reprezentance. Fanatično bojevite Slovenke so v prvem polčasu vodile z 8:4. V nadaljevanju so nadzor nad potekom rezultata prevzele bolj izkušene Avstrijke, ki so v drugem polčasu vodile že s štirimi zadetki razlike (22:18). Toda ob nepopustljivosti mladih Slovenk je sledil preobrat. V 55. minuti so naše izenačile na 25:25, minuto kasneje z zadetkom Nine Jeriček povedle s 26:25, a v dramatični končnici so storile napako več od Avstrijk, ki so prišle do minimalne zmage.
Povratna tekma bo v petek, 8. junija, na Dunaju.