1. 6. 2007

Brez strahu proti Avstrijkam

Močno pomlajena ženska reprezentanca bo prvo kvalifikacijsko tekmo z Avstrijo igrala v nedeljo, 3. junija, ob 17. 15 v Tržiču, povratno pa v petek, 8. junija, na Dunaju. V Tržiču nestrpno čakajo na reprezentančno tekmo, saj so bile do petka prodane skoraj vse vstopnice.
»Prepričan sem, da bomo v nedeljo priča pravemu prazniku in da bodo gledalci na tribunah osmi igralec naše reprezentance. Dvorana bo pokala po šivih,« trdi gospod Meglič, podžupan Tržiča, ki je ob 50 letnici igranja rokometa v tem kraju prevzel organizacijo kvalifikacijske tekme. Pomlajeno izbrano vrsto čaka težko delo.
»Z odnosom do dela in prizadevnostjo igralk sem več kot zadovoljen, naš edini in pravzaprav največji problem ej dejstvo, da potrebujemo čas, da dekleta tisto, kar kažejo na treningih, prelijejo še na tekmo,« je pred tekmo povedal selektor Beguš. Vlogo kapetana ekipe je zdaj prevzele Vesna Puš, daleč najbolj izkušena igralka v slovenski reprezentanci.
»Dekleta so ponosna, da so dobile priložnost igranja za reprezentanco in vse skupaj želimo pokazati, da smo tudi v takšni zasedbi sposobne premagati reprezentanco, ki je sicer bolj kvalitetna od nas,« je odločna Puševa.
V okvirju kvalifikacijske tekme bo v nedeljo v Tržiču tudi 10. dan slovenskega rokometa za ženske kategorije. Že od jutra bo moč v Tržiču videti vse, kar je najboljše v slovenskem rokometu.

Urnik 10. dneva slovenskega rokometa za ženske
Tržič, dvorana Tržiških olimpijcev
10.00 U 12 – letnik 1994
11.00 U 14 – letnik 1992
12.30 Kdetinje – letnik 1990
14.00 Slovenija (mladinke) – Slovenija B
17.15 SLOVENIJA - AVSTRIJA