1. 6. 2007

Moška reprezentanca začenja priprave za kvalifikacije za nastop na EP 2008

V nedeljo, 3. junija bo priprave za kvalifikacijski tekmi z Makedonijo za nastop na EP 2008 na Norveškem, začela moška reprezentanca. Tekma z Makedonijo bo v soboto, 9. junija ob 20. uri v mariborski dvorani Tabor. Priprave na pomembni preizkušnji bodo v Mariboru, selektor Kasim Kamenica pa je objavil seznam kandidatov za obe tekmi.
»Čeprav nekaterih igralcev tudi tokrat ne bo zraven, imamo še vedno dovolj kakovostno zasedbo, ki bo storila vse, da Slovenija ohrani kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. Makedonski rokomet dobro poznam in vem, da tekmeci optimizem gradijo na naših težavah, a vem, da jih imajo tudi oni nekaj,« je ob predstavitvi seznama povedal Kamenica, ki še vedno računa, da bo za Slovenijo, v kvalifikacijah z Makedonijo, še zadnjič nastopil beloruski ostrostrelec Sergej Rutenka, ki sicer čaka na španski potni list.
Na seznamu so: vratarji: Gorazd Škof, Dušan Podpečan (oba Celje PL), Blaž Vončina (Cimos Koper); levi krili: Zoran Jovičič (Gold Club), Luka Žvižej (Teka Cantabria - Španija); desna krila: Matjaž Brumen (Celje PL), Vid Kavtičnik (Kiel - Nemčija), Dragan Gajič (Celje PL); krožni igralci: Zoran Lubej (Antequera – Španija), Matjaž Mlakar (Gorenje), Luka Ščurek (Cimos Koper); zunanji igralci: Miladin Kozlina (Celje PL), Rok Praznik (Cimos Koper), David Špiler (Celje PL), Uroš Zorman (Ciudad Real – Španija), Rok Ivančič (Trst – Italija), Jure Natek (Celje PL) in Boštjan Kavaš (Gorenje).