21. 2. 2009

Sosedski dvoboj v Zlatorogu so v dramatični končnici dobili Zagrebčani

V drugem krogu drugega dela lige prvakov sta se v Zlatorogu v sosedskem derbiju pomerila Celje Pivovarna Laško in Zagreb. Po dramatični končnici se je tekma končala z zmago Hrvatov s 25:22.

 

Celje Pivovarna Laško - Zagreb 22:25 (11:16)

 

Dvorana Zlatorog, gledalcev 4.000, sodnika: Brunovsky in Čanda (oba Slovaška).

 

Celje Pivovarna Laško: Gregorc, Gajič 5 (1), Ščurek 2, Bedekovič 1, Toskić, Lapajne, Špiler 2, Kojić, Kozlina 2, Rezar, Furlan 3, Rezniček 1, Terzić 1, Kokšarov 5 (2).

 

Zagreb: Šego, Hrvatin 1, Duvnjak 2, Lazarov 7 (3), Špoljarić, Vori 3, Džomba 4, Škof, J. Valčić, Kopljar, Horvat, Vukić 2, T. Valčić 5, Balić 1.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Zagreb 3 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Zagreb 2.

 

Obrambe vratarjev: Rezar 15; Škof 11.

 

Že v drugi minuti je Gorazd Škof, nekdanji vratar Celja Pivovarne Laško in zdajšnji čuvaj mreže Zagreba, obranil sedemmetrovko Edvardu Kokšarovu, v četrti pa so gostje vodili že s 3:0. Toda Celjani so se še pravočasno prebudili in izenačili na 3:3, vendar so Hrvati znova odgovorili s tremi zaporednimi zadetki v treh minutah. Uspešen "projektil" Ivana Balića za 8:4 in izključitev Igorja Vorija nista korenito posegla v rezultatsko razmerje, kajti "pivovarji" so bili v napadu povsem brez idej. Zagrebčani so na drugi strani pridno polnili mrežo sicer solidnega Aljoše Rezarja (6 obramb v prvem polčasu) in ori vodstvu z 12:7 v 23. minuti je moral domači trener Tone Tiselj vzeti minuto odmora. Vendar tudi ta ni pretirano pomagala, kajti hrvaški prvaki (Škof je v tem delu igre zbral osem obramb) so si trikrat priigrali po šest zadetkov prednosti (14:8, 15:9, 16:10) in zlahka dobili prvi polčas sosedskega dvoboja v dvorani Zlatorog.

 

Ko so si Zagrebčani na začetku drugega polčasa priigrali najvišjo prednost na tekmi (19:12), je vse kazalo, da bodo Celjani pred domačimi gledalci doživeli še en polom. Še toliko bolj, ker je moral v 38. minuti zaradi padca na hrbet in glavo z igrišča Kokšarov. A ko se je kapetan vrnil, so njegovi soigralci po zaslugi odličnega Rezarja že krepko dihali za ovratnik gostom. V 54. minuti je prav Kokšarov poskrbel za znižanje razlike le na zadetek (21:22), enak zaostanek pa so imeli gostitelji tudi tri minute pred koncem, ko je za 22:23 zadel Miladin Kozlina. V dramatični končnici, polni napak na obeh straneh, je slabi dve minuti pred zadnjim znakom sirene v polno zadel Mateo Hrvatin (24:22), piko na i pa je v zadnji postavil Tonči Valčić.