21. 2. 2009

Tiselj: Za poraz proti Zagrebu je kriva sredina tekma v Kopru

Po porazu Celja Pivovarne Laško proti Zagrebu je domači trener Tone Tiselj ocenil, da je neuspehu proti Hrvatom v največji meri botrovala sredina prvenstvena tekma proti Cimosu v Kopru, na kateri so njegovi igralci v drugem polčasu izgubili preveč moči.

 

Tone Tiselj, trener Celja PL: "Nasprotna ekipa je uspela realizirati svoje kvalitete in zmagati. V prvem polčasu smo bili v izgubljenem položaju, a v drugem smo se dvignili. Pomagali so nam tudi navijači, ki se vračajo. Dejstvo je, da je bila to naša najboljša tekma v sezoni proti kvalitetnemu nasprotniku. Mislim, da je bila odločilna tekma v Kopru, kjer smo v drugem polčasu potrošili preveč moči, kar se je danes poznalo."

Aljoša Rezar, vratar Celja PL: "Ko sem bil starejši deček, smo ure čakali pred Golovcem, da bi si ogledali tekmo Celje – Zagreb, zato sem si vedno želel igrati z Zagrebom. Končno sem to dočakal. Seveda sem razočaran, ker smo na koncu izgubili, a zmagala je boljša ekipa."

Kiril Lazarov, igralec Zagreba: "Srečni smo, ker smo zmagali. Ni bilo lahko, saj smo bili pod pritiskom. Danes je bilo v naši igri veliko dobrih in slabih strani. Bistveno pa je bilo, da smo bili homogeni. Če komu kaj ni šlo, je priskočil na pomoč drugi igralec. Pomagali smo si med sabo. To je bil ključ. Vemo, da je v Celju zelo težko zmagati, tu so padale že veliko boljše ekipe."

Senjanin Maglajlija, trener Zagreba: "Tekma je bila težka, kot smo tudi pričakovali in se  tudi pripravljali. Obe ekipi se nahajata v čudni situaciji, vsaka ima svoje težave. Morali smo iti na zmago, da bi imeli še možnosti za naprej v Evropi. Zato je bil pritisk na naši strani. Celje pa tega ni imelo. Oni so igrali za čast in ugled, kar je seveda tudi neke vrste pritisk. Če bo Celje tako igralo v domačem prvenstvu, mora biti prvak Slovenije. Na koncu so odločali detajli."