14. 4. 2009

Gorenje do konca sezone brez Čupića

Rokometaši Gorenja so pred zadnjim delom sezone ostali brez hrvaškega reprezentanta Ivana Čupića. Ta si je na prvenstveni tekmi proti Preventu poškodoval koleno, današnja magnetna resonanca pa je pokazala, da bo potrebna operacija, po kateri bo Čupić z igrišča odsoten od štiri do šest mesecev.

Na petkovi tekmi drugega kroga končnice za prvaka v slovenski ligi MIK v Slovenj Gradcu si je Čupić v zadnjem delu igre poškodoval desno koleno (neugodno je pristal pri doskoku, stika z nasprotnikovim igralcem ni bilo), po prvih napovedih pa naj bi počival samo dva ali tri tedne. Na žalost pa je današnja magnetna resonanca pokazala, da gre za hudo poškodbo (pretrgana sprednja križna vez) in da bo potrebna operacija, po kateri se bo lahko hrvaški reprezentant vrnil na igrišče šele v obdobju od štirih do šestih mesecev. "To je velika izguba za naš klub, na Čupićeve usluge pa bomo lahko računali šele v prihodnji sezoni. Kljub temu upam, da nam bo v letošnji sezoni uspelo osvojiti vsaj eno lovoriko," je dejal direktor velenjskega kluba Stane Ostrelič.

Čupićeva poškodba je prišla za Gorenje v najbolj nepravem času, kajti Velenjčani so v zadnjem delu letošnje sezone v igri za lovoriko še na treh "frontah". Konec tega tedna jih čaka zaključni turnir pokala Slovenije v dvorani Bonifika v Kopru (v sobotnem polfinalu se bodo pomerili s Celjem Pivovarno Laško), v domačem prvenstvu še osem tekem v končnici za prvaka, konec aprila pa prva polfinalna tekma v evropskem pokalu EHF. V vseh treh tekmovanjih Gorenje ne bo moglo računati na Čupića, sicer trenutno prvega strelca slovenske lige.