3. 7. 2009

Rokometaši Slovana so evropski podprvaki

Na evropskem prvenstvu za veterane v Koldingu na Danskem so zelo uspešno nastopili tudi rokometaši Slovana iz Ljubljane. V kategoriji od 35 do 45 let so namreč postali podprvaki Evrope.

V kategoriji, v kateri je Slovan na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem osvojil naslov evropskega prvaka, letos na Danskem pa drugo mesto, je nastopilo enajst moštev iz petih držav. V finalu se je ljubljanski klub pomeril z danskem predstavnikom HIK Kopenhagen in izgubil z 12:16. Že drugo leto zapored je bil v tej kategoriji za najboljšega vratarja evropskega prvenstva za veterane izbran Andrej Topolovec, Slovan pa je na letošnjem EP na Danskem nastopil v naslednji postavi (na fotografiji - stojijo): Dušan Andrejič, Brane Jerovšek, Aleš Dragar, Zoran Baloh, Tomaž Novak, Gregor Pirc, Darko Andrejič, (čepijo): Andrej Kastelic, Dušan Klešnik, Gregor Krašnja, Brane Čepin, Andrej Topolovec, Aleš Golja, Borut Dvornik in Andrej Hrovat.

Izidi Slovanovih tekem: Slovan - Rodovre 9:9, Brno - Slovan 7:16, Slovan Odense Old Boys 10:10, Puerto Sagundo - Slovan 12:20; polfinale: Ydun - Slovan 11:14, finale: Slovan - HIK Kopenhagen 12:16.