3. 7. 2009

Po zmagah proti Ukrajini in Norveški slovenski kadeti v finalu odprtega EP v Göteborgu

Moška kadetska reprezentanca Slovenije nadaljuje z odličnimi predstavami na odprtem evropskem prvenstvu na Švedskem. Po današnjih zmagah proti Ukrajini (28:21) in Norveški (27:25) so se mladi Slovenci uvrstili v veliki finale.

Slovenski upi so se najprej pomerili z izbrano vrsto Ukrajine, drugouvrščenim moštvom iz predtekmovalne skupine C. Po odličnih obrambah Taletoviča je moštvo trenerja Tomaža Juršiča povedlo s 4:1, po zaslugi dobre igre v obrambi in hitrih protinapadov pa se je prvi polčas končal s slovenskim vodstvom s 16:12. V drugem se je izkazal vratar Božič in slovenska reprezentanca je prednost samo še povečala.

V popoldanskem delu sporeda na odprtem evropskem prvenstvu v Göteborgu sta se pomerili Norveška in Slovenija, v dvorani pa se je zbralo kar 400 gledalcev. Dvoboj je bil pravzaprav odločen že v prvem polčasu, ko so slovenski igralci (v vratih je blestel Perovšek) poskrbeli za pravo rokometno lekcijo - Norvežani so do odhoda na odmor namreč zaostajali že za devet zadetkov (9:18)! V nadaljevanju so se Skandinavci malce približali, toda zmaga Slovenije ni bila niti za trenutek ogrožena.



Ukrajina - Slovenija 21:28 (12:16)


Göteborg - Dvorana Vallhala, gledalcev: 70, Haakenstad in Stensrud (oba Norveška).

Ukrajina: Sadovjii 8, Poltoracki 4, Biegal 3, Denisov 3, Mogilka 2, Žuk 1, Čuprina, Isančuk, Kozak, Rakitin, Skripak, Žukov.

Slovenija: Tominec 6, Smolnik 5, Marguč 4, Nosan 4, Cingesar 3, Mlakar 2, Poteko 2, Jelovčan 1, Kljajič 1, Božič, Ferkulj, Gaber, Perovšek, Poklar, Ranevski, Taletovič.

Sedemmetrovke: Ukrajina 5 (4), Slovenija 3 (3).

Izključitve:
Ukrajina 8, Slovenija 2.



Norveška - Slovenija 25:27 (9:18)

Göteborg - Dvorana Vallhala, gledalcev: 400, sodnika: Hess in Zimmermann (oba Švica).

Norveška: Gullerud 4, Havang 4, Hippe 4, Toennesen 4, Merg 3, Gabrielsen 2, Sorheim 2, Strömberg 2, Hakaj, Haldorsen, Johansen, Motroen, Säbo, Svele.

Slovenija: Marguč 6, Nosan 6, Smolnik 5, Poteko 4, Cingesar 3, Kljajič 1, Mlakar 1, Tominec 1, Božič, Gaber, Jelovčan, Medved, Perovšek, Poklar, Ranevski, Taletovič.

Sedemmetrovke: Norveška 4 (4), Slovenija 7 (5).

Izključitve: Norveška 6, Slovenija 8.