6. 7. 2009

V Izoli končana 18. rokometna šola mladih

Te dni se je v Izoli končala 18. rokometna šola mladih Slovenije, ki jo vodi Tone Goršič in Društvo športna šola Celje, potem ko ji je 1992 RZS šolo prepustila. Pred tem je 12  let, skupaj s Frankom Komelom in nekaj časa tudi z Mitjo Vidicem, vodil šole RZS v slovenskem Primorju. Le-teh se je udeleževala večina danes znanih slovenskih igralcev in  trenerjev. 

Letos je bilo udeležencev 195, 130 dečkov in deklic iz Slovenije (Novo mesto, Tržič, Naklo, Kranj, Ljubljana, Izola, Piran, Koper, Celje z okolico- Braslovče, Mozirje, Šentjur in Vojnik), 40 iz Avstrije (Schwaz) in 20 trenerjev. Treninge so vodili M. in N. Bojovič, M. Čepin in T. Goršič, vadbo mini rokometa pa Iva Jug in J. Goršič.

Namenjeni so bili predvsem izboljšanju rokometne tehnike po Goršičevem modelu, ki prinaša napadanje s točnejšimi podajami, brez vodenja žoge, manj oviranja branilcev, skratka hitrejše, lepše, bolj ustvarjalno igranje. Napredek se je videl že na samih treningih, trenerji, ki so bili deležni tudi predavanj pa so obljubili, da bodo s takim delom nadaljevali tudi v klubih. Začetniki so se seznanjali z vajami novega programa vadbe za začetnike, ki vsebuje deset sklopov vaj uvajanja v rokometno igro.


Seveda je bilo za mlade največ veselja na vsakodnevnih tekmah, zlasti tistih na pesku, v Simonovem zalivu. Vsi so se naučili beach handballa. Majice, diplome in fotografije bodo vsem v trajen spomin na lepe trenutke v tej popularni, najbolj množični in tradicionalni akciji celjske rokometne šole.