16. 7. 2009

Predsedstvo podelilo selektorski mandat Zvonimirju Serdarušiću

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na 7. seji razpravljalo o novem selektorju slovenske moške članske reprezentance ter tudi potrdilo tujega strokovnjaka Zvonimirja "Noko" Serdarušića za prvega strokovnjaka reprezentance z mandatom do olimpijskih iger leta 2012 v Londonu.

Gre za 58-letnega bosanskega Hrvata, ki je med leti 1994 in 2008 vodil nemški Kiel, s katerim je osvojil vse, kar se v rokometu osvojiti da. Gre za izjemnega strokovnjaka, nekdanjega igralca, ki je požel v rokometnem svetu veliko uspeha ter do renomeja popeljal množico izvrstnih igralcev. "Žal mi je, da ne morem govoriti v slovenščini, a se bom naučil. Zadnjih 20 let sem bil trener v severni Nemčiji. Imel sem ponudbe klubov, a reprezentance še nisem vodil, ker sem še premlad … Prva razmišljanja o slovenskih reprezentanci so se pojavila, ko mi je Vid Kavtičnik govoril o kvaliteti slovenskega rokometa … Na zunaj izgleda, da je interes za rokomet v Sloveniji  malo upadel…  Ko je prišlo do prvih razgovorov, sem videl, da smo res lahko 'dream team', da se lahko naredi veliko. Vem, da bodo pričakovanj hitro velika, že sedaj se veselim začetka, prvega dne, ko bom z njimi prvi dan…  Večino igralcev poznam sam, nekaj sem jih treniral … Mislim, da se bomo dobro razumeli, le če bodo dobri rezultati. To je vedno tako," je ob predstavitvi dejal Zvonimir "Noka" Serdarušić.

V Sloveniji bo po Miru Požunu (iztekel se mu je mandat, sam pa ni več želel selektorske funkcije) prevzel moško izbrano vrsto. Njegov najtesnejši sodelavec pa bo Boris Denič, ki vlogo pomočnika trenerja opravlja od pomladi leta 2006. Serdarušić je postal osmi selektor moške članske reprezentance. Hkrati je bil v paketu, kot so ga poimenovali "dream team", potrjen tudi Roman Pungartnik za direktorja moške reprezentance.

Boris Denič, pomočnik selektorja: "Veselim se delati s tako vrhunskim trenerjem, kot je 'Noka'. Kar se tiče mene, bo imel podporo vse do leta 2012. Mislim, da bomo dobro sodelovali. Lahko rečem, da imam to srečo, da z njim sodelujem. Prepričan sem, da bo zadovoljstvo veliko."

Roman Pungartnik, direktor moških reprezentanc: "Vesel sem, da se je sedma sila odzvala v tako velikem številu. Vidi se, da je zanimanje za rokomet znova naraslo. Vsi imamo cilj, da rokomet v Sloveniji spet postane številka ena. Do včeraj sem bil še aktiven igralec, sedaj je pred mano nova funkcija.  Vedno sem govoril, da moraš rokomet imet rad. Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami pripomorem k temu, da se Slovenija vrne na vrh. Celo življenje se namreč učimo.  Poznam sistem, ki ga ima 'Noka', z Deničem se tudi dobro poznamo, s sedmo silo sem vedno dobro sodeloval. Upam, da bomo stopili vsi skupaj, dihali kot eden – le tako se lahko reprezentanca vrne tja, kjer je stala leta 2004."

Franjo Bobinac, predsednik RZS: "To je ekipa, ki smo si jo zamislili. Zakaj ekipa? Gre za vrhunskega prvega človeka, vrhunskega strokovnjaka 'Noko', ob njem Boris Denič, ki je ne samo pokazal energijo, znanje in ljubezen do rokometa, temveč se je dokazal s svojim delom tako v reprezentanci kot v Slovanu. Roman Pungartnik pa kot direktor reprezenatnc zaokroža 'dream team' bodočega slovenskega moškega rokometa."