16. 7. 2009

V rubriki Intervju gostuje trener kadetske reprezentance

Tokrat v rubriki Intervju gostimo trenerja kadetske moške reprezentance, ki je na nedavnem odprtem evropskem prvenstvu na Švedskem osvojila prvo mesto ter se domov vrnila z zlatim odličjem. Tomaž Juršič šele sedaj počasi dojema, kako vrhunski rezultat so dosegli.

Utrinek iz pogovora, ki si ga lahko v celoti preberete v rubriki INTERVJU:
Ste dobivali pohvale za igro tudi s strani tujih strokovnjakov?
Fantje so napredovali v vseh pogledih, delovali so izredno zrelo, pred sabo so imeli jasen cilj, zmagati v Göteborgu. Tokrat jim je uspelo, za kar jim ob tej priložnosti še enkrat čestitam. Če sem na predhodnih tekmovanjih mogoče opazoval predvsem skandinavske igralce, kako zrelo igrajo, je bilo tokrat drugače, saj so vsi občudovali nas, Slovence. Seveda so nam vsi čestitali, saj smo na igrišču v Göteborgu res pustili srce. Povedati pa moram, da smo bili veliko bolj sproščeni, kot smo bili v Brnu. Treba pa se je zavedati, da so bili fantje eno leto starejši, nekateri pa so okusili tudi slast igranja v 1 MIK ligi.

Ekipa kadetov prehaja v mladinsko kategorijo … Vam bo težko "izpustiti iz rok" to moštvo?
Po eni strani mi je malce težko pri srcu, saj smo s fanti postali pravi prijatelji in lagal bi, če bi dejal, da jih ne bom pogrešal. Vendar pa mislim, da bo tudi kolega Ivezič, ki prevzema to reprezentanco, sigurno ekipi še dodal na vrednosti ter nadaljeval z uspešnim delom.