18. 7. 2009

V rubriki Intervju pogovor z novim selektorjem moške reptrezentance

V rubriki Intervju smo pripravili pogovor z novim selektorjem moške članske reprezentance Slovenije, ki bo svoje naloge prevzel v začetku septembra. Zvonimir "Noka" Serdarušić je spregovoril o tem in onem.

Gre za 58-letnega nekdanjega igralca, ki je v zadnjih 15 letih v rokometnem svetu požel velikanske uspehe s THW Kielom.

Utrinek iz pogovora, ki ga v celoti lahko preberete v rubriki INTERVJU:

Z RZS ste se dogovorili za sodelovanje do leta 2012 – končni cilj so olimpijske igre v Londonu. Realno?
Seveda. V tem trenutku ne morem reči, kaj bo, a delalo se bo v tej smeri. Vem, da bo z vsakim pogovorom, z vsako akcijo, treningom in tekmo lažje. Da si bomo bližje in da se bomo bolje razumeli. Bilo bi neumestno govoriti o letu 2012. Danes sem na primer videl zlate kadete in morda bo leta 2012 trojica izmed teh fantov v članski reprezentanci, a danes so zame vsi neznanka.

Vedno ste bili usmerjeni le k eni tekmi. Prva tekma bo za vas z Nemčijo na evropskem prvenstvu v Avstriji, kjer ste dobili težko skupino…
Zakaj bi govorili o tretjem nasprotniku, če je danes na sporedu prvi. Vedno je najpomembnejša tista tekma, ki je naslednja. Nemčija je težak nasprotnik, nič lažji nista Poljska in Švedska. Kakorkoli že, vse te tri ekipe dobro poznam. Od vseh iz naše skupine najmanj poznam moštvo Slovenije, zato težko govorim, kaj narediti za čimprejšenj napredek. In kaj narediti, da bodo igralci hitro prišli do stabilnosti, da bodo vedeli, kje so in da ni velikih nihanj. To bodo moje prve naloge.