2. 8. 2009

Selektor mladinske reprezentance Slavko Ivezič izbral igralce za SP v Egiptu

Slavko Ivezič, selektor moške mladinske reprezentance Slovenije, je izbral 16 igralcev, ki bodo anstopili na bližnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu. Med igralci, ki so bili na pripravah, bodo v domovini ostali Blaž Fink, Miloš Djurdjevič in Primož Drožina.

Slovenska reprezentanca je imela v pripravljalnem obdobju precej sreče s poškodbami, tako da bo lahko selektor Ivezič v Egipt popeljal (skoraj) vse najboljše igralce, ki jih je določil že pred začetkom priprav. Izmed 19 rokometašev, ki jih je selektor preizkusil v pripravljalnem obdobju, bodo na osnovi Ivezičeve izbire doma ostali Blaž Fink, Miloš Djurdjevič in Primož Drožina, medtem ko je četrta rezerva Niko Medved že prvi teden priprav staknil hujšo poškodbo in Ivezič nanj ni mogel računati že v pripravljalnem obdobju.

"Vsi fantje so skozi celotno pripravljalno obdobje trdo delali, tako da bi si prav vsak od njih zaslužil nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Toda kot vemo, je na žalost prostora samo za 16 igralcev. Tako bodo doma ostali Fink, Djurdjevič in Drožina, ki so bili že na priprave poklicani kot rezerve. Veseli me, da smo pripravljalno obdobje oddelali brez večjih poškodb, tako da bomo na svetovnem prvenstvu barve Slovenije zastopali v trenutno najmočnejši postavi. V ponedeljek se bomo znova zbrali v Celju, v torek pa nas čaka potovanje proti Egiptu," je dejal selektor Slavko Ivezič.

Slovenske barve bodo v Egiptu zastopali naslednji igralci:

Črt ABRAHAMSBERG (Ribnica Riko hiše)

Dean BOMBAČ (Cimos Koper)

Uroš BUNDALO (Slovan)

Aljoša ČUDIČ (Celje Pivovarna Laško)

Jure DOLENEC (Merkur)

Klemen FERLIN (Trimo)

Matej FLAJS (Krka)

Uroš PALADIN (Cimos Koper)

Miha PUČNIK (Klima Petek)

David RAZGOR (Celje Pivovarna Laško)

Blaž ROJC (Krka)

Staš SKUBE (Trimo)

Tadej SOK (Jeruzalem Ormož)

Miha SVETELŠEK (Merkur)

Anže VRBINC (Merkur)

Matic VREČAR (Gorenje)

V strokovnem štabu slovenske izbrane vrste so Slavko IVEZIČ (selektor), Stanko ANDERLUH (pomočnik), Aleksander LAPAJNE (pomočnik), Andrej FELDIN (tehnični vodja), dr. Dušan POLIMAC (zdravnik) in Jure BORNŠEK (fizioterapevt).

Slovenija bo na SP v Egiptu igrala v predtekmovalni skupini C, v kateri se bo pomerila z Libijo (četrtek, 6. avgusta), Grenlandijo (petek, 7. avgusta), Estonijo (sobota, 8. avgusta), Švedsko (ponedeljek, 10. avgusta) in Nizozemsko (torek, 11. avgusta).