3. 8. 2009

Krim Mercator v letošnji tekmovalni sezoni načrtuje vrnitev v evropski vrh

Rokometašice Krima Mercatorja imajo v prihajajoči sezoni 2009/10 visoke cilje. Na Galjevici namreč načrtujejo uvrstitev v polfinale evropske lige prvakinj in na finalni turnir četverice v regionalni ligi, na domačem prizorišču pa osvojitev dvojne krone (državno prvenstvo in pokal Slovenije).

 

V primerjavi z lansko sezono v Krimu Mercatorju ni več desetih igralk, medtem ko je novink kar devet. Pod vodstvom strokovnega štaba (trenerka dr. Marta Bon, pomočnik Uroš Bregar, trener vratark Rolando Pušnik in kondicijski trener Jure Šterbucl) so igralke danes začele s pripravami: najprej bodo vadile v Ljubljani, v ponedeljek, 10. avgusta, pa za en teden odhajajo na Brdo pri Kranju. Krimovke (nova kapetanka je postala Ljudmila Bodnjeva, ki je na tem položaju zamenjala Špelo Cerar, ki je ostala v klubu kot funkcionarka) bodo morale letos znova že od začetka igrati v domačem državnem prvenstvu, zato bodo igralke razdeljene v dve ekipi. Ena izmed novosti je tudi ta, da se bo letošnji memorial Vinka Kandije začel že dan prej (3. septembra s slavnostno skupščino kluba ob njegovi 25-letnici), poleg Krima Mercatorja pa bodo nastopili še Hypo, Budućnost in Oltchim Valcea. Na Krimu so spremenili tudi celostno grafično podobo kluba (vključno z dosedanjim logotipom), letošnji proračun pa naj bi znašal okoli 1,5 milijona evrov.

 

Deja Ivanović, direktorica Krima Mercatorja: „Tudi v prihajajoči sezoni bomo nadaljevali z izpolnitvijo triletnega ciklusa, ki smo ga začeli lani. Lansko leto je bilo zelo uspešno, tako po tekmovalni plati kot na drugih področjih. Uspešno smo izvedli tudi selekcijo igralskega kadra, kar je bil eden izmed ciljev. Posledica selekcije so seveda velike spremembe v igralskem kadru, tekmovalni cilji pa so v primerjavi z minulo sezoni višji in ambicioznejši.“

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: „S sedanjim igralskim kadrom sem zadovoljna, saj nam je uspelo sestaviti ekipo, ki je lahko uspešna. Po eni strani smo izbrali igralke, ki so že uveljavljene rokometašice, po drugi pa imamo tudi precej mladih z velikim igralskim potencialom, ki lahko postanejo vrhunske. Z novinkami smo dobili kakovost, istočasno pa tudi osvežitev in dinamičnost v ekipi. Vse te posameznice moramo zdaj uspešno vključiti v celoto, če želimo izpolniti tekmovalne cilje. V minuli sezoni nam je uspelo zelo hitro povezati vse niti v igri, vendar to seveda še ni zagotovilo, da bo tudi letos tako. V vsakem primeru pa največ pričakujem od igralk, ki so glavno breme v igri nosile že v prejšnji sezoni.“

 

ODŠLE: Agnes Triffa, Tanja Oder, Špela Cerar (konec kariere), Manuela Hrnjić, Dijana Golubić, Neli Irman, Anja Argenti, Nives Ahlin, Renate Moertel, Barbara Varlec (posoja).

 

PRIŠLE: Jelena Grubišič, Kristina Franić, Do Espirito Ferreira de Sousa, Dragana Cvijić, Ana Gros, Olena Jacenko, Alja Jankovič, Alja Koren, Iris Guberinič.