11. 8. 2009

Slovenske mladinke v petek začenjajo z evropskim prvenstvom na Madžarskem

V petek se na Madžarskem začenja tretje evropsko prvenstvo za mladinke do 19 let. Med 16 nastopajočimi reprezentancami bo tudi slovenska, ki jo vodi Uroš Bregar. Slovenke v prvem krogu (v petek ob 18.30) najprej čaka Avstrija.

"Prva tekma bo vsekakor najbolj pomembna. Štart je namreč ključnega pomena za nadaljevanje," pravi pred četrtkovim odhodom na Madžarsko prvi strokovnjak Uroš Bregar. Na Madžarsko odhaja 16 deklet (zraven ni Nives Ahlin in Žive Ovsenek), ki so se skoraj mesec dni potile in pripravljale na veliko tekmovanje, ki so si ga priborile prek kvalifikacij. "Imamo težko skupino, a na takšnih tekmovanjih se na to ne gleda. Vsakega nasprotnika je treba napadati in poskušati premagati. Moja želja je, da vzamemo skalp vsaj eni izmed velikih ekip. Da nismo le tekmovalci, pač pa tudi zmagovalci!"

V Györu bo slovenska reprezentanca tekmovala v prvem delu v skupini A, kjer jo po petkovem debiju  čakata v soboto in nedeljo Norveška (14.30) in Španija (15.00). V glavni del tekmovanja se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz štirih skupin. Finale prvenstva je na sporedu 23. avgusta v Györu.

Vse o EP na Madžarskem.