12. 8. 2009

Intervju z Urošem Bregarjem

Pred začetkom evropskega prvenstva za mladinke do 19 let smo se pogovarjali s prvim strokovnjakom na slovenski klopi Urošem Bregarjem. S svojim strokovnim štabom je dekleta poskušal pripraviti najbolje, kar je bilo mogoče. Nekoliko so jim ponagajale poškodbe, toda ne glede na to je pred petkovim prvim krogom na EP na Madžarskem optimist.


Lahko rečete, da ste po slabem mesecu dni priprav v dobrem stanju in pripravljeni na evropsko prvenstvo?

 

Priprave so bile zares kar dolgotrajne in naporne, toda v tem času smo lahko marsikaj postorili. Da ne bi prišlo do naveličanosti in zasičenosti, smo vsake toliko časa dekletom dali tudi kakšen dan počitka. Trdo smo delali vsi skupaj – punce ter strokovni štab. Lahko rečem, da smo pripravljeni, a vedno bi lahko bilo še bolje.

Odigrali ste štiri pripravljalne tekme. Kakšni so vtisi po le-teh?

 

Na vsaki smo poskušali uigravati določene zamisli ter skušali postreči še s čim novim. Moram priznati, da smo nekatere dele tekem odigrali res na visokem nivoju, marsikje pa smo se kar 'lovili'. Gledano vse skupaj pa so nam pripravljalne tekme proti Madžarkam in Srbkinjam prišle še kako prav.

Kje ste torej najbolj močni oziroma najšibkejši?

 

Lahko le rečem, da smo velik poudarek na pripravah dali obrambni fazi, zato si želim, da na prvenstvu pokažemo, kako močni smo lahko v obrambi. Obramba bo naša prioriteta, iz nje pa bo izhajal napad, v katerem imamo še veliko rezerv. Pomembno bo tudi, kako se bodo odrezale vratarke, ki so v zadnjem času lahko res odlično delale, potem ko smo v ekipo dobili pomoč trenerja vratark Marka Sajovica.

V predtekmovanju vas čaka nastopanje v skupini A, v kateri se boste spopadli z Avstrijo, Norveško in Španijo. Ste z njimi enakovredni tekmeci?

 

Dobili smo kar nekaj DVD-jev s posnetki igre naših nasprotnikov, nekaj jih bomo analizirali še na samem prvenstvu. Gre za res kakovostne reprezentance, izjemno dobro selekcionirane in v vzponu. Norvežanke in Španke, ki bodo nastopile na mladinskem evropskem prvenstvu, bodo takoj po njem postale pomemben člen tudi članskih izbranih vrst. Je pa res, da je težje biti konkurenčen v mladinski kategoriji, saj so razlike med ekipami manjše.

Kakšne so torej vaše ambicije?

 

Moja osebna želja je, da pustimo dober vtis na prvenstvu, da nismo le ena izmed šestnajstih sodelujočih reprezentanc, temveč da smo tudi zmagovalci. Da dostojno zastopamo barve Slovenije. Da se borimo za našo državo. Želim si, da bi vzeli skalp enim izmed velikih – Norvežankam ali Špankam, ki jih doslej še nismo premagali.

Pa uvrstitev?

 

Zadovoljen bi bil z uvrstitvijo med osmerico.

Kdo pa so po vašem mnenju favoriti evropskega prvenstva?

 

Absolutni favorit je Madžarska. Veliko je vložila v to prvenstvo in reprezentanco. S tem, ko je evropska rokometna zveza ukinila prepoved igranja za Szandro Zacsik, je še toliko močnejša. Poleg Madžark v boj za najvišja mesta uvrščam Francozinje, Rusinje ter Srbkinje. Bo pa boj za mesta med prvim in osmim seveda sila izenačen.

 

 

Maja Mastnak