15. 8. 2009

Norvežanke v drugem krogu EP na Madžarskem ugnale mlade Slovenke s 26:23

Mladinska ženska izbrana vrsta je v drugem krogu evropskega prvenstva na Madžarskem v skupini A klonila proti Norveški s 23:26. V zadnjem krogu predtekmovanja se bo v nedeljo, 16. avgusta, pomerila s Španijo. Za napredovanje v drugi del EP mora osvojiti eno izmed prvih dveh mest v skupini.

Norveška - Slovenija 26:23 (14:8)

Norveška:
Oftedal 6, Mörk 7, Kristiansen 5, Birkeland 2, Hall 2, Homme 2, Boe 1, Solberg 1, Folkvord, Jakobsen, Kurtovic, Molid, Rundbraaten, Solberg.

Slovenija: Šoberl (24 obramb), Fatkič 5, Gregorc 5, Koren 4, Mavsar 4, Gros 2, Guberinič 2, Kogovšek 1, Ceglar, Gerič, Mihajlovič, Murn, Okleščen, Rojc.

Izključitve: Norveška 8 minut, Slovenija 8 minut.


Sedemmetrovke: Norveška 3 (3), Slovenija 6 (4).


Kljub dobremu začetku in vodstvu v uvodnih minutah je bilo nadaljevanje za reprezentanco Slovenije manj uspešno. Po nekaj napakah in izgubljenih žogah v napadu so omogočile hitrim norveškim igralkam, da so dosegle nekaj lahkih zaporednih zadetkov. Razlika je iz minute v minuto naraščala in se na koncu prvega polčasa ustavila pri šestih zadetkih (14:8). V drugem polčasu so naše reprezentantke zaigrale mnogo bolje, strnile svoje vrste v obrambi in bile bolj natančne v napadu. Kljub nekaj poskusom, da se povsem približajo, so na koncu slavile Norvežanke, ki so si z to zmago že zagotovile nastop med najboljšimi reprezentancami tega evropskega prvenstva. Med igralkami Slovenije je na tekmi najbolj izstopala vratarka Neja Šoberl, ki je zbrala kar 24 obramb, vendar na žalost tega njene soigralke v polju niso izkoristile.

Kapetanka Slovenije Tamara Mavsar je bila po tekmi nekoliko razočarana: "Kljub veliki želji, da vzamemo skalp norveški reprezentanci, nam to ni uspelo. Skupaj z vodstvom smo se na tekmo dobro pripravili, saj smo vedeli, kako močne so Norvežanke, predvsem v fazi protinapada. Toda naredile smo preveč napak in izgubile preveč žog, kar je bila voda na mlin naših nasprotnic, ki so zasluženo zmagale. Jutri je nov dan, nova tekma in popravni izpit za vstop med najboljšo osmerico v Evropi."

Na prvi tekmi dneva so Španke ugnale Avstrijke (25:23), ki so tako ostale brez možnosti za napredovanje, medtem ko se bodo Slovenke v nedeljo ob 15. uri za preboj v naslednji del tekmovanja udarile z ekipo s Pirenejskega polotoka.



Vse o EP na Madžarskem.

V prvem krogu EP je Slovenija premagala Avstrijo.