15. 8. 2009

Prvi poraz slovenskih mladincev v Egiptu, v ponedeljek v polfinalu z Nemčijo

Po sedmih zaporednih zmagah je moška mladinska reprezentanca Slovenije na svetovnem prvenstvu v Egiptu doživela prvi poraz. V zadnjem krogu drugega dela so se izbranci selektorja Slavka Iveziča pomerili z Dansko in izgubili s 25:30 (10:14). Že pred tekmo sta si obe reprezentanci zagotovili napredovanje v polfinale, v katerem se bo Slovenija pomerila z Nemčijo, Danska pa z gostiteljem Egiptom.

Slovenija - Danska 25:30 (10:14)

Kairo - Dvorana Nasr Stadium, gledalcev: 300, sodnika: Pavičević in Ražnatović (oba Črna gora).

Slovenija: Čudič (8 obramb), Ferlin (1 obramba), Rojc 3, Bundalo 2, Pučnik 1, Skube 1, Sok, Paladin 4, Bombač 3, Razgor 3, Dolenec 4, Svetelšek 1, Vrečar 2, Abrahamsberg 1.

Danska: Landin (18 obramb), Green (3 obrambe), Olsen 2, Schmidt 1, Jepsen 1, Jorgensen 1, Borm, Mikkelsen, Rasmussen 5, Schriver 2, Jensen 7, Sorensen 9, Granvig 1, Thrane 1.

Izključitve: Slovenija 8 minut, Danska 6 minut.

Sedemmetrovke:
Slovenija 0, Danska 0.

Na tekmi reprezentanc, ki do sobotnega medsebojnega dvoboja v Kairu še nista okusili grenkobe poraza na letošnjem svetovnem prvenstvu (po sedem zmag na sedmih tekmah), je po nekaj začetnih izenačenjih Slovenija z zadetkom Uroša Paladina v 18. minuti povedla s 7:6. Toda Danci so nato v petih minutah naredili delni izid 5:0 in si priigrali prvo občutnejšo prednost (11:7). Slovenski rokometni upi so se pet minut pred koncem prvega polčasa znova približali samo na zadetek zaostanka (10:11), a so Skandinavci s tremi zaporednimi zadetki znova poskrbeli za večji naskok in miren odhod na odmor (14:10).

V drugem polčasu so imeli danski rokometaši ves čas majhno prednost, Slovenci pa so v 44. minuti zaostajali za tri zadetke (17:20). Nato je znova sledila danska serija štirih zadetkov v petih minutah in pri vodstvu s 24:17 je bil zmagovalec odločen. Poleg vratarja Niklasa Landina (skupaj 18 obramb) sta v napadu blestela Brian Sorensen (devet zadetkov iz desetih strelov) in Rasmus Jensen (strel 9-7). Sedem zadetkov je bila tudi najvišja prednost na tekmi (do zadnjega znaka sirene so jo Danci dosegli še dvakrat - pri 25:18 in 30:23), na kateri si je Danska z zmago priigrala prvo mesto v skupini II in v polfinalu za nasprotnika gostitelje SP, Slovenija pa se bo pomerila z Nemčijo, zmagovalko skupine I.

Skupina I, 3. krog 2. dela: Argentina - Španija 22:22 (9:11), Nemčija - Brazilija 31:29 (14:18), Egipt - Francija 28:22 (14:11). Končni vrstni red: Nemčija 8, Egipt 8, Argentina 7, Španija 5, Brazilija 2, Francija 0.

Skupina II, 3. krog 2. dela: Estonija - Češka 30:38 (16:22), Švedska - Portugalska 30:23 (12:11), Slovenija - Danska 25:30 (10:14). Končni vrstni red: Danska 10, Slovenija 8, Švedska 6, Portugalska 4, Češka 2, Estonija 0.

Vse o SP v Egiptu.

Glavni del tekmovanja, 2. krog.