17. 8. 2009

Slovenci po veliki finale SP danes ob 17. uri proti Nemčiji, Ivezič in Razgor sta optimista

Slovenska mladinska reprezentanca do 21 let pod taktirko Slavka Iveziča bo danes ob 17. uri igrala z rokometno velesilo Nemčijo za veliki finale svetovnega prvenstva za mladince v Egiptu. Bo Kairo srečen kraj za slovenske rokometne upe?

 

Nemci so aktualni evropski podprvaki iz Romunije v tej starostni kategoriji, do polfinala pa so se prebili z enakim številom zmag (7) in porazov (1) kot Slovenci. V predtekmovalni skupini A so na petih tekmah štirikrat zmagali in enkrat izgubili: SP so začeli s porazom proti Argentini s 24:25, nato pa so zapored premagali Katar (37:23), Islandijo (32:23), Kuvajt (39:26) in Egipt (29:28), pri čemer so si prav z zmago proti gostiteljem na zadnji tekmi v skupini priigrali napredovanje v drugi krog SP. Tam so na treh tekmah trikrat slavili: proti Španiji (31:28), Braziliji (31:29) in Franciji (23:22) ter zaradi zmage na dvoboju z Egiptom (obe reprezentanci sta zbrali po osem točk) osvojili prvo mesto v skupini. Kakovosti Nemčije se dobro zaveda tudi selektor slovenske reprezentance Slavko Ivezič: „Če hočemo v polfinalu opraviti z odličnimi Nemci, bomo morali prikazati svoj maksimum. Oboji si želimo napredovanja v finale, naš ključ do morebitnega uspeha pa bo seveda spet igra v obrambi. Še naprej moramo vztrajati pri agresivni in kolektivni obrambi, pri kateri pa imamo tudi velike rezerve."

 

“To je življenjska priložnost naše generacije, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da jo izkoristimo. Pred začetkom svetovnega prvenstva nismo napovedovali kolajne, toda zdaj imamo priložnost, da jo osvojimo,“ se pomena današnje polfinalne tekme proti Nemčiji zaveda slovensko reprezentančno krilo David Razgor. Po dosedanjem delu SP je Razgor četrti strelec tekmovanja (dosegel je 54 zadetkov), pred njim pa so samo Estonec Patrail (69), Kuvajtčan Algharaballi (62) in Čeh Hrstka (58). Najučinkovitejši v reprezentanci Nemčije je prav tako krilni igralec – Groetzki (igra za Rhein Neckar) je z 42 doseženimi zadetki na 14. mestu.Slovenska mladinska reprezentanca do 21 let pod taktirko Slavka Iveziča bo danes ob 17. uri igrala z rokometno velesilo Nemčijo za veiliki finale svetovnega prvenstva za mladince v Egiptu. Bo Kairo srečen kraj?


Drugi polfinale bo med neporaženo Dansko in gostitelji Egipčani z začetkom ob 19.30.


Vse o SP v Egiptu.

Glavni del tekmovanja, 3. krog.