17. 8. 2009

Slovenski mladinci v polfinalu SP izgubili proti Nemčiji, v sredo za bronasto kolajno z Egiptom

Moška mladinska reprezentanca Slovenije ne bo igrala v finalu letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu. Mladi Slovenci so na današnji polfinalni tekmi v Kairu izgubili proti Nemčiji s 23:27 (13:11) in se bodo v sredo borili za bronasto kolajno. Njihov nasprotnik na tekmi za bron bo reprezentanca Egipta, ki je v drugem polfinalu izgubila proti Danski z 21:27 (7:11).

 

 

Slovenija - Nemčija 23:27 (13:11)

 

Kairo - Dvorana Nasr Stadium, gledalcev: 4500, sodnika: Stark in Stefan (oba Romunija).

 

Slovenija: Čudič (13 obramb), Ferlin (2 obrambi), Rojc 5, Bundalo, Pučnik, Skube, Paladin 3, Bombač 3, Razgor 6 (3), Dolenec 2, Svetelšek, Vrečar 2, Flajs 1, Abrahamsberg 1; selektor: Ivezič.

 

Nemčija: Quenstedt (8 obramb), Baur (3 obrambe), Gutbrod 2, Cossbau 2, Wiencek 3, Munch 1, Kogut 3, Nippes, Wessig, Grötzki 4 (2), Weiss 1, Hafner 6, Fath 5, Schmidt; selektor: Heuberger.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Nemčija 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Nemčija 4 minute.

 

 

Polfinalno tekmo v dvorani Nasr Stadium v Kairu, ki si jo je ogledalo kar 4500 gledalcev, so bolje začeli Nemci, ki so po treh minutah in pol vodili že s 3:0. Prednost treh zadetkov so imeli še trikrat (4:1, 5:2, 6:3), nato pa so pobudo na igrišču počasi, vendar zanesljivo začeli prevzemati mladi Slovenci. Pri vodstvu Nemčije s 7:5 so namreč predvsem po zaslugi odlične igre v obrambi in učinkovitega napada naredili delni izid in v 17. minuti povedli z 9:7. Moštvo selektorja Martina Heubergerja je do konca prvega polčasa iztržilo še dve izenačenji (9:9, 11:11), kljub temu pa je na odmor odšlo z dvema zadetkoma zaostanka (11:13).

 

Tudi začetek drugega polčasa je minil v popolni premoči slovenske reprezentance, ki je imela po sedmih minutah igre že štiri zadetke prednosti (18:14). Ko je bilo v 43. minuti na semaforju že 21:17 za moštvo selektorja Slavka Iveziča, je vse kazalo, da se bo Sloveniji prvič v zgodovini dosedanjih nastopov na svetovnih prvenstvih uspelo uvrstiti v veliki finale. Toda sledil je velik padec v njeni igri, na nasprotni strani pa sta začela neusmiljeno zadevati Kai Hafner (6 zadetkov) in Steffen Fath (5). Slovenska obramba ni več zdržala ostrega ritma, nemška pa je postajala vedno bolj trdna.

 

Nemški rokometaši so v zadnjih 17 minutah povsem zagospodarili na igrišču - do konca tekme so namreč dosegli kar deset zadetkov, prejeli pa samo dva. Izid 22:22 v 52. minuti, ko je v polno zadel Jure Dolenec, je prinesel še zadnje izenačenje na polfinalnem dvoboju, nato pa je Nemčija naredila delni izid 5:0 in vprašanje finalista je bilo rešeno. "Bili smo tako blizu raja, vendar nas je mrk v naši igri v zadnjem delu tekme oddaljil od tega. Na igrišču smo dali vse od sebe, toda na žalost nam ni šlo. Zdaj se moramo dobro zbrati za tekmo za bronasto kolajno," je po porazu proti Nemčiji dejal slovenski reprezentant Staš Skube.

 

Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerili reprezentanci Egipta, gostitelja letošnjega svetovnega prvenstva, in Danske, ki je na zadnjem SP pred dvema letoma v Makedoniji osvojila bronasto kolajno. Uspešnejši so bili Danci, ki so kljub bučni podpori s tribun, ki so jo imeli domači rokometaši, slavili s 27:21 (11:7). Za zlato kolajno se bosta tako v sredo pomerili Nemčija in Danska, za bronasto odličje pa Egipt in Slovenija.

Vse o SP v Egiptu.
Glavni del tekmovanja, 3. krog.