19. 8. 2009

Mladinke na EP na Madžarskem prikazale dobro igro in visoko premagale Slovaško

Na evropskem prvenstvu na Madžarskem je slovenska ženska mladinska reprezentanca vendarle vknjižila novo zmago. Slovaško je namreč na drugi tekmi razigravanja premagala s 34:25 (17:11).

 

 

Slovenija - Slovaška 34:25 (17:11)

 

 

Györ - Dvorana Magvassy Mihaly, gledalcev: 200, sodnici: Van Dijk in Wijtenburg (obe Nizozemska).

 

Slovenija: Šoberl (15 obramb), Ceglar 1, Gros 14, Guberinič  1, Mihajlovič 1, Gregorc 3, Okleščen, Pikl (7 obramb), Kogovšek 2, Mavsar 6, Gerič 1, Fatkič 2, Koren 3.

 

Slovaška: Rebicova 5, Puskasova 5, Hornakova 4, Balogh 3, Blažekova 3, Noskova 2, Davidova 1, Dudova 1, Kosikova 1, Durzova, Kvetkova, Medvedova, Sedlačkova, Wolingerova.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 10 (9), Slovaška 7 (5).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Slovaška 6 minut.

 

 

Slovenska ženska mladinska reprezentanca pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja je na prvenstvu Stare celine do 19 let na Madžarskem ves čas tekme proti Slovaški vodila ter stopnjevala ritem in povečevala razliko. Za razliko od prejšnjih tekem so mlade Slovenke tokrat naredile veliko manj tehničnih napak, poleg tega so igrale kolektivno ter po 60 minutah zasluženo zmagale. Za najboljšo igralko tekme je bila razglašena Ana Gros, ki je nasprotnicam zabila kar 14 golov, iz daljave pa je zadevala kot za šalo.

 

Po tekmi z reprezentanco Slovaške in visoki zmagi je Ana Gros povedala: "Danes smo dobro in odločno stopile v tekmo. Sicer smo nato nekoliko popustile v igri, vendar nasprotnicam nismo dovolile preveč. Še vedno je v naši igri preveč izgubljenih žog, kar je napaka, ki se nam vleče že vse od začetka tekmovanja na Madžarskem. Do konca nas čakata še dve tekmi, ki jih želimo zmagati. Iz sebe moramo iztisniti zadnje atome moči in na koncu doseči vsaj solidno uvrstitev."


Vse o EP na Madžarskem.