10. 9. 2009

Prva liga MIK se lahko začne, klubi in sodniki dosegli dogovor, a le za prva dva kroga

Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) in Zveza društev rokometnih sodnikov Slovenije (ZDRSS) sta bila tik pred začetkom MIK 1. lige na različnih bregovih. Po posredovanju Rokometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Franjem Bobincem so danes prvoligaški klubi in sodniška organizacija le sklenili dogovor in jutri s prvim krogom začenjajo tekmovanje.


Izjava za javnost Rokometne zveze Slovenije:

"Klubi MIK 1. lige in sodniška organizacija Rokometne zveze Slovenije se tik prek pričetkom sezone 2009/10 še vedno niso mogli zediniti glede medsebojnega sodelovanja oziroma predvsem načina delegiranja sodnikov, zaradi česar je bil resno ogrožen pričetek sezone. Zaradi takšnega neusklajenega delovanja in nezmožnosti dosege kompromisa, se je v reševanje nastale situacije aktivno vključila krovna organizacija, na čelu s predsednikom Franjem Bobincem. Na njegovo pobudo so se danes, dne 10.09.2009, na sedežu RZS sestali obe strani ter z njegovo pomočjo dosegle kompromisno rešitev, in sicer delegiran žreb za prvi in drugi krog 1. MIK lige. V tem času bosta tako Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije kot sodniška organizacija RZS znotraj svojih organov pridobili mandat, ki jima bo dal možnost za  sklenitev dolgoročne rešitve."

Dogovor med ZROPS in ZDRSS velja le za prvi in drugi krog letošnjega ligaškega tekmovanja v prvi ligi v moški konkurenci, v naslednjih dneh pa morata sprti strani najti dolgoročnejšo rešitev. ZROPS vztraja pri žrebanju sodniških parov za posamezne tekme, ZDRSS pa temu nasprotuje in zagovarja delegiranje sodnikov.


Pred jutrišnjim začetkom MIK 1. lige (uvodna tekma sezone 2009/10 bo dvoboj Krško - Ribnica Riko hiše) so se danes v Ljubljani predstavili prvoligaški klubi. Ob tem je bila podpisana tudi triletna pogodba s televizijsko postajo Sportklub, ki bo prenašala tekme slovenskega državnega prvenstva za moške - 34 tekem v sezoni 2009/10 in prav toliko posnetkov, poleg tega pa bo pripravljala še različne magazinske oddaje.