14. 9. 2009

Začenja se sedma sezona projekta "Rokomet moja igra"

Glede na priljubljenost in zanimanje otrok za rokometno igro ter velik in pozitiven odziv osnovnih šol, Rokometna zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za šolstvo in šport že sedmo leto organizira tekmovanje v mini rokometu, ki je najbolj množično šolsko rokometno tekmovanje v Sloveniji.

V minulem šolskem  letu je bilo v tekmovanje vključenih rekordnih 238 osnovnošolskih ekip (146 v kategoriji dečkov,  92 v kategoriji deklic), skupno je aktivno sodelovalo več kot 3000 igralcev in igralk. Odigranih je bilo 900 tekem v 91 krajih po vsej Sloveniji, ki so razporejeni na 35 področij.

Tekmovanje je namenjena otrokom od 7. do 11. leta starosti in je regijsko zasnovano. V tekmovanju lahko sodelujejo šolske ekipe, ki pa v večini delujejo pod okriljem klubov, ki na šolah organizirajo rokometno vadbo v okviru interesnih dejavnosti. V tem šolskem letu se bo tekmovanje začelo v mesecu decembru in končalo v maju, ko bo na sporedu finalni turnir, kamor se bodo uvrstile zmagovalne ekipe vseh  področij.

Šolske ekipe, ki želijo sodelovati, morajo to pisno potrditi (obrazec 1) najkasneje do  8. 10. 2009 na naslov:  Rokometna zveza Slovenije, Leskoškova 9e, 1000 Ljubljana, fax: 01/ 547 66 46 ali na e-mail pecovnik@rokometna–zveza.si. Prijavne obrazce lahko dobite tudi na spletnih straneh Rokometne zveze Slovenije – www.rokometna-zveza.si; (Rokomet mladih/Rokomet v OŠ/obrazci).

Projekt "Rokomet moja igra" pa poleg tekmovanj v mini rokometu, vsebuje tudi TV oddaje, kjer je možno spremljati vse projekte, ki jih za mlade pripravlja RZS, prenovljeno spletno stran (www.rok.ometas.si) ter ostale aktivnosti, namenjene pojavljanju rokometa v medijih in popularizaciji tega športa med mladimi.