8. 12. 2009

Pokal Pivovarne Union: polfinalna para sta Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper

Na sedežu RZS so izžrebali polfinalna para Pokala Pivovarne Union. V polfinalu zaključnega turnirja (13. marca 2010) bosta tekmi Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper, naslednji dan pa še tekmi za tretje in prvo mesto. Organizator sklepnega dejanja pokalnega tekmovanja bo znan januarja 2010.

Kroglice z imeni štirih polfinalistov je žrebal Roman Pungartnik, direktor moških reprezentanc Slovenije, v imenu zveze pa sta na žrebanju sodelovala tudi Tomaž Jeršič (generalni sekretar RZS) in Samo Kuzma (projektni vodja za tekmovanja). Jutri bo RZS poslala vsem štirim klubom pogoje za organizacijo zaključnega turnirja. Rok za prijavo je 12. januar 2010, nato pa bo zveza izbrala najboljšega ponudnika. Nacionalna televizija bo neposredno prenašala dve tekmi - enega izmed dveh polfinalnih dvobojev in finalnega, pri čemer bodo natančne ure tekem znane najkasneje do 1. februarja 2010. Naslov pokalnega zmagovalca iz minule sezone brani Cimos iz Kopra.

Pokal Pivovarne Union - polfinalni tekmi (13. marec 2010):

Klima Petek Maribor - Jeruzalem Ormož

Celje Pivovarna Laško - Cimos Koper

Izjave po žrebanju:

Bojan Čotar, trener Klime Petek Maribora: "Z žrebom sem zelo zadovoljen, prav tako verjetno tudi Ormožani. Že z uvrstitvijo na zaključni turnir smo uresničili naš prvi cilj, razplet žrebanja pa nam omogoča, da ponovimo ali celo izboljšamo lanski uspeh, ko smo bili tretji v Kopru."

Rok Ivančič, igralec Klime Petek Maribora: "Potihoma smo si za nasprotnika želeli Jeruzalem Ormož, zato lahko žreb ocenim za ugoden. V tej sezoni imamo lepo priložnost, da v pokalnem tekmovanju stopimo še stopnico višje."

Gregor Čudič, igralec Jeruzalema Ormoža: "Seveda sem zadovoljen, kajti med vsemi tremi morebitnimi nasprotniki je mariborski klub za nas najugodnejši."

Bojan Čudič, igralec Jeruzalema Ormoža: "Kot je dejal že moj brat, smo dobili tekmeca po meri, ki je povrh vsega tudi premagljiv. Za naš klub je že uvrstitev na zaključni turnir zelo velik uspeh, upam pa, da ga bomo nadgradili še z uvrstitvijo v veliki finale."

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Na žrebanje ne moreš vplivati, zato se je z njegovim razpletom pač potrebno sprijazniti. O zaključnem turnirju zaenkrat še ne razmišljamo, saj je še zelo oddaljen, do takrat pa nas čaka še veliko pomembnih tekem doma in v Evropi. Glede na polfinalni par Klima Petek Maribor – Jeruzalem Ormož bo en finalist povsem nov, v finalu pa bo zmagovalec tisti, ki je to že bil."

Edvard Kokšarov, igralec Celja Pivovarne Laško: "Mogoče se bo slišalo čudno, toda s soigralci smo se pogovarjali, da bi se radi s Cimosom pomerili že v polfinalu. In želja se nam je zdaj tudi uresničila."

Boštjan Strašek, vodja moštva Cimosa Kopra: "Vsi trije ostali udeleženci zadnjega dejanja pokalnega tekmovanja so seveda vredni spoštovanja, proti vsem trem pa smo v letošnji sezoni v ligaškem tekmovanju že izgubili. Za naše moštvo, ki je že osvojilo pokal, zgolj uvrstitev v finale verjetno ne pomeni toliko, zato je potrebno v njem tudi zmagati. Že polfinale s Celjani bo zelo zanimivo."

Uroš Rapotec, igralec Cimosa Kopra: "Jasno je, da moramo za ubranitev pokalne lovorike iz minule sezone dobiti tako polfinalno kot finalno tekmo. Mislim, da smo tega sposobni in da bo naš izkupiček na zaključnem turnirju zelo dober."

Pokal Pivovarne Union - sezona 2009/10