2. 1. 2010

Danes so se v Termah Olimia reprezentančni kandidati za EP 2010 znova zbrali na pripravah

Po dveh prostih dnevih so se igralci in člani strokovnega vodstva moške članske rokometne reprezentance Slovenije v okviru priprav za EP v Avstriji danes znova zbrali v Termah Olimia. Prišlo je vseh 22 igralcev, ki jih do sredine tekme zaprtega tipa proti Srbiji čakata dva treninga dnevno.

Dan pred koncem leta 2009 so igralci in člani strokovnega vodstva po petdnevnih pripravah dobili dva prosta dneva (zadnja dva treninga v minulem letu je opravil tudi krožni napadalec Zoran Lubej, ki se je zaradi urejanja zadev z nekdanjim španskim klubom Antequero pripravam pridružil dva dneva pozneje), danes ob 9. uri pa so se znova zbrali v Termah Olimia. Na priprave je dopotovalo vseh 22 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji, najpomembneje pa je, da so prav vsi zdravi.

Dopoldan so opravili prvi trening v novem letu 2010, zvečer jih čaka še eden, tako pa bo tudi v nedeljo, ponedeljek in torek. Na današnjem treningu sta v polni meri sodelovala tudi igralca, ki sta imela pred dnevi še težave s poškodbami – kapetan Uroš Zorman (težave z mišico na levi nogi) in Miladin Kozlina (rame).

Po štiridnevnih treningih čaka slovensko izbrano vrsto v sredo, 6. januarja, v tamkajšnji večnamenski dvorani tudi prva preizkušnja. Slovenci se bodo pomerili z reprezentanco Srbije, tekma (začela se bo ob 11. uri) pa bo zaprtega tipa. Na evropskem prvenstvu v Avstriji bo nastopila tudi Srbija, ki se bo v predtekmovalni skupini v Linzu pomerila z Dansko, Islandijo in Avstrijo.

Že naslednji dan – 7. januarja - bodo izbranci selektorja Zvonimirja Serdarušića odpotovali na mednarodni turnir v Aarhus na Dansko, kjer jih čakajo tri tekme: najprej se bodo pomerili z gostitelji (v petek, 8. januarja 2010), nato s Češko (sobota, 9. januarja, ob 14.15), zadnjo tekmo pa bodo odigrali v nedeljo, 10. januarja 2010, ob 13.50, ko bo njihov nasprotnik reprezentanca Norveške.
Odprt trening moške reprezentance v PodčetrtkuZačetek zaključnih priprav za Euro 2010Selektor Serdarušić objavil seznam 22 igralcev