4. 1. 2010

Slovenski mladinci v Winterthurju dvakrat visoko premagali vrstnike iz Švice

Moška mladinska reprezentanca je konec tedna odigrala prijateljski tekmi z izbrano vrsto Švice. Obakrat so bili v Winterthurju izbranci selektorja Slavka Iveziča (čeprav so zaradi poškodb nastopili v okrnjeni zasedbi) prepričljivo boljši: v soboto s 26:22, v nedeljo pa z 29:22.

 

 

Švica – Slovenija 22:26 (11:17)

 

Winterthur – Dvorana Eulachhalle, gledalcev: 600, sodnika: Boskoski in Stalder (oba Švica).

 

Švica: Wyss, Kindler, Heer, Räz 2, Striffeler 2, Huwiler 2, Baumgartner 4, Kaufmann, Chevallaz 1, Freivogel 3, Hofstetter, Studer 4, Šarac 3, Schubnell 1; selektor: Andrey Chernov.

 

Slovenija: Taletovič (6 obramb), Perovšek (2 obrambi), Lesjak (5 obramb), Stegne, Škripec, Marguč 5, Ranevski 4, Poklar 8, Smolnik 1, Jelovčan 1, Kljajič 2, Ferkulj, Papež 2, Nosan 3; selektor: Slavko Ivezič.

 


Švica – Slovenija 22:29 (10:15)

 

Winterthur - Dvorana Eulachhalle, gledalcev: 800, sodnika: Jergen in Zaugg (oba Švica).

 

Švica: Wyss, Kindler, Heer 1, Baumgartner 5, Geisser, Kaufmann, Chevallaz 4, Freivogel 1, Karl 2, Hofstetter 1, Imsand 2, Studer 3, Šarac , Schubnell 3; selektor: Andrey Chernov.

 

Slovenija: Taletovič (14 obramb), Perovšek (9 obramb), Stegne, Škripec 1 (1), Marguč 8 (2), Ranevski 5, Smolnik 1, Jelovčan 3, Kljajič, Ferkulj 3, Papež 8 (5), Nosan; selektor: Slavko Ivezič.

 

 

Slovenska moška mladinska reprezentanca je v okviru tradicionalnega turnirja Yellow Cup v švicarskem mestu Winterthur odigrala prijateljski tekmi proti mladinski izbrani vrsti Švice. Slovenci so prikazali dopadljivo predstavo ter z disciplinirano igro v obrambi in dobro realizacijo v napadu na obeh tekmah zanesljivo slavili. Selektor Slavko Ivezič je lahko kljub okrnjeni zasedbi (poškodbe) zadovoljen s prikazano igro svojih izbrancev, saj so vsi po vrsti izkoristili svojo minutažo in pripomogli h končnem uspehu.

 

Hkrati je potrebno ostati na realnih tleh in graditi slovensko igro vse do prihajajočih kvalifikacij, ki mladince čakajo v aprilu in na katerih se bodo z reprezentancami Švedske, Nizozemske in Belgije pomerili za dve vstopnici, ki peljeta na letošnje mladinsko evropsko prvenstvo na Slovaškem.

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Ne glede na čas, ki ni bil najprimernejši za nastope, smo kratko švicarsko turnejo maksimalno izkoristili. Z reprezentanco Švice smo odigrali dve tekmi, preizkusili vse igralce in dali na obeh tekmah glavni poudarek na obrambo. Ne glede na dejstvo, da nismo bili kompletni, smo v tej zasedbi odigrali na prvi tekmi obrambo 6-0 in na drugi 5-1. Prav zaradi poudarka na obrambi smo poskušali šteti prekrške v obrambi in jih na prvi tekmi naredili 26, na drugi pa 38 prekrškov, kar je bistveno bolje kot na uvodnih tekmah te reprezentance. Če so fantje dojeli, da je dobra igra v obrambi pot do uspeha, potem sta tekmi dosegli svoj namen. Dosegli smo dobro osnovo za delo v prihodnjih mesecih, ko čaka novo generacijo še veliko dela s končnim ciljem - uspešno preskočiti aprilske kvalifikacije za mladinsko EP."