6. 1. 2010

Slovenska reprezentanca pred odhodom na turnir na Dansko opravila trening pred očmi javnosti

Dvorana v Podčetrtku je še drugič gostila trening slovenske moške reprezentance, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo v Avstriji. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Zvonimirja Serdarušića se je za trening pomerila reprezentanco Srbije, ki je zmagala s 33:24 (15:11). A ta tekma ne gre v nobeno statistiko, saj ni bila uradna, šlo je zgolj za dogovor med selektorjema v okviru treninga.

Slovenija - Srbija 24:33 (11:15)

Podčetrtek - Športna dvorana, gledalcev: 550, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Slovenija).

Slovenija: Škof (6 obramb), Podpečan, Rezar (7 obramb), Kozlina, Bilbija 4, Vugrinec 2, Lubej 1, Kavtičnik 6, Mlakar 1, Natek 1, Kavaš, Skube 2, Špiler 1, Brumen, Gajič 1, Cehte, M. Žvižej, L. Žvižej 4, Poklar, Zorman 1.

Srbija: Stanić (10 obramb), Pejanović (9 obramb), Stojković 5, Kojić 3, Šešum 4, Nikčević, Vučković, Stojanović 4, Toskić 2, Ilić, 6 Marković 2, Andjelković 1, Lapčević, Vilovski 1, Stanković 1, Nenadić, Tubić 4.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Srbija 4 (4).

Izključitve: Slovenija 6 minut, Srbija 8 minut.

Zaradi težav s poškodbo kolena je bil zgolj v vlogi opazovalca Aleš Pajovič (na srečo je magnetna resonanca pokazala, da meniskus ni poškodovan, ampak je potreben le počitek), ki tudi ne bo potoval na turnir v Aarhus na Dansko, medtem ko se Jure Dobelšek ubada s hematomo na stegenski mišici. Na srbski strani zaradi poškodbe zadnje lože ni branil Dejan Perić, ki je pustil velik pečat v Celju Pivovarni Laško.

Nabito polna dvorana je lahko še zadnjič pred prvenstvom Stare celine v živo videla slovensko izbrano vrsto, ki bo v Innsbrucku igrala v skupini C skupaj s Švedsko, Nemčijo in Poljsko. V prvem polčasu je slovenska ekipa vodila le dvakrat, pri 1:0 in 2:1, ves preostali čas pa so imeli pobudo nasprotniki iz Srbije. Veliko bolj učinkoviti so bili namreč v napadu, v katerem so mrežo tresli predvsem Nikola Kojić, Alem Toskić (oba člana Celja Pivovarne Laško) in Momir Ilić, nekdanji član Gorenja. Veliko delo je opravili njihov vratar Darko Stanić, sicer član koprskega Cimosa, ki je v prvem polčasu zbral 10 obramb. Na drugi strani je ves čas prvega dela branil Gorazd Škof in pristal pri šestih. Slovenski rokometaši so naredili veliko napak v napadu, kar se je seveda poznalo na rezultatu. Slovenci so večkrat zaostajali za pet golov, na polčas pa odšli z 11:15.

V drugem polčasu ni prišlo do preobrata, Srbi pod vodstvom Seada Hasenefendića, nekdanjega trenerja celjskega kluba, pa so vseskozi vodili. Njihova največja prednost je znašala devet zadetkov (31:22 in 32:23), toliko pa je bila tudi končna razlika. Tako so prijateljski obračun, predvsem na račun slovenskih tehničnih napak in zgrešenih "zicerjev", Srbi dobili s 33:24. Na tej tekmi so za slovensko izbrano vrsto zaigrali vsi z izjemo Nejca Poklarja in Boštjana Kavaša.

Po šestdesetih minutah tekme sta se selektorja odločila še za 15-minutno nadaljevanje, v pa so na obeh straneh dobili priložnost igralci, ki prej niso igrali. Tokrat je Slovenija zmagala z 12:6, skupen izid pa je bil 39:36 za Srbijo. V "dodatku" je Podpečan zbral šest obramb, med strelce pa so se v slovenski reprezentanci vpisali še L. Žvižej (4), Brumen (3), Mlakar, Natek (po 2) in Špiler (1).

Med 8. in 10. januarjem bo Slovenija igrala zadnje tri pripravljalne tekme pred odhodom v Avstrijo (18. januarja). Na mednarodnem turnirju v Aarhusu na Danskem se bo pomerila z gostitelji, Norveško in Češko.

Zvonimir Serdarušić, selektor reprezentance Slovenije: "V rednem delu tekme proti Srbiji smo od šestdesetih minut dobro igrali samo dvajset, zato smo zasluženo izgubili. Očitno je, da nas čaka še veliko trdega dela na treningih. V naši igri je bilo danes veliko neodgovornosti s strani nekaterih igralcev, poleg tega pa smo storili absolutno preveč napak - tako v obrambi kot v napadu. Medtem ko je obramba na trenutke delovala dobro, me je bolj razočaral napad. V njem smo naredili preveč tehničnih napak in zgrešili preveč "zicerjev". Nekateri igralci so me zadovoljili, drugi razočarali, vendar o konkretnih imenih raje ne bi govoril. Zdaj nas čakajo še tri tekme na turnirju na Danskem in upam, da bomo v naši igri naredili vsaj nekaj korakov naprej in se približali želeni ravni igre."

Foto: Slavko Kolar