7. 1. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto proti Metzu, Tanja Polajnar nova prokuristka kluba

Po skoraj dvomesečnem premoru se konec tedna nadaljuje evropska liga prvakinj. V petem krogu v skupini B se bodo rokometaši Krima Mercatorja v soboto, 9. januarja, ob 18. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani pomerile s francoskim klubom Metz.

 

Že po štirih krogih (pred prekinitvijo zaradi svetovnega prvenstva na Kitajskem) so si igralke Krima Mercatorja zagotovile prvo mesto v skupini s stoodstotnim izkupičkom (štiri tekme in štiri zmage) in napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi. S tekmo in zmago proti Metzu v gosteh s 37:30 so dekleta z Galjevice tudi začele letošnjo ligo prvakinj (najboljši strelki sta bili Andrea Lekić z osmimi zadetki in Ljudmila Bodnjeva s šestimi), zdaj pa imajo pred domačimi navijači priložnost še za en francoski "skalp".

 

Zanimivo je, da bodo Krimove rokometašice v šestih dneh odigrale kar štiri tekme: v ponedeljek (Budućnost Pogdgorica) in torek (Biseri Pljevlja) so nastopile v regionalni ligi, četrtek je v znamenju ligaškega derbija proti Olimpiji, v soboto pa jih čaka še Metz v evropski ligi prvakinj. V zadnjih dneh trenerka Marta Bon ni mogla računati na Slovakinjo z madžarskim potnim listom Szandro Zacsik (smrt v družini) in Portugalsko Ano de Sousa (poškodba prsta), vendar naj bi obe v soboto na Kodeljevem vendarle igrali.

 

V vodstveni strukturi Krima Mercatorja je prišlo v zadnjem času do dveh velikih novosti. Že 16. decembra lani je novi predsednik kluba postal Bojan Petan, predsednik uprave DZS, zdaj pa je vlogo prokuristke (zaradi odhoda direktorice Deje Ivanović na porodniški dopust) prevzela nekdanja vrhunska rokometašica in reprezentantka Tanja Polajnar.

 

Sobotno tekmo na Kodeljevem (vstop je prost) bosta sodila Izraelca Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat pa bo Romun Ion Serbu.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Metz je zelo kakovostna ekipa, iz katere prihaja tudi nekaj nosilk igre v reprezentanci Francije, ki je na decembrskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem osvojila srebrno kolajno. Gostje so tipične predstavnice francoskega rokometa, ki ga jaz zelo spoštujem. Dejstvo je, da trenutno nismo v optimalni formi, kajti po štirih krogih smo jo seveda malce spustili in delali predvsem na telesni moči. Zdaj formo počasi dvigujemo, njen vrhunec pa načrtujemo na začetek februarja. Kljub temu bomo skušali zadnji dve tekmi v prvem delu lige prvakinj odigrati čim bolj kakovostno in zmagati, čeprav tudi poraz na eni ali celo obeh tekmah ne bi bil katastrofa. S francoskim klubom imamo tudi že zanimive in negativne izkušnje, saj nam je enkrat, ko nismo bili pravi, že dal pravo lekcijo, ker nismo šli maksimalno v tekmo."

 

Ljudmila Bodnjeva, kapetanka Krima Mercatorja: "V vsakem primeru bomo seveda igrale na zmago, kajti vsaka nam veliko pomeni, še posebno pred domačimi navijači. Trenutno še nismo v pravi tekmovalni formi, za razliko od Metza, iz katerega je kar nekaj rokometašic nastopilo na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Kljub temu bo tekma proti Francozinjam pokazala, ali smo na kakovostni ravni, na kateri smo bili pred prekinitvijo lige prvakinj. Priznam, da smo igralke zaradi prepričljivega prvega mesta v skupini še vedno malce evforične, toda kljub temu in dejstvo, da zadnji dve tekmi v predtekmovanju za nas ne bosta imeli posebnega tekmovalnega naboja, si želimo zmagati na obeh. Vsaka zmaga je dobra za samozavest, tekmi pa bosta dobri za dvig forme in motivacije za drugi del lige prvakinj."

 

Tanja Polajnar, nova prokuristka kluba: "Odločila sem se po svojih najboljših močeh pomagati klubu, ki mi je veliko dal. Rada bi na svoj način prispevala h Krimu Mercatorju, ki je sicer že dolgo klub na evropski ravni. Kljub težkim gospodarskim časom so možne prave rešitve, še posebno, če so pravi ljudje, ki stremijo k istim ciljem in ki imajo voljo in željo. Tako igralke kot vodstvo kluba so v letošnji sezoni že dokazali, da so pravi. V čast si štejem, da me je Krim Mercator povabil k sodelovanju. Čeprav moram priznati, da zaenkrat nimam dolgoročnejših ciljev v njem, kajti trenutno pišem magistrsko nalogo, hodim v redno službo, imam družino, se ukvarjam z veteranskim rokometom... Toda mogoče bo kasneje drugače in me bo "potegnilo" notri."

 

 

Foto: EHF

Liga prvakinj - sezona 2009/10