8. 1. 2010

Mirko Alilović, Dragan Gajič in Nejc Poklar bodo v prihodnji sezoni oblekli dres Celja Pivovarne Laško

Iz RK Celje Pivovarna Laško so sporočili imena treh okrepitev za prihodnjo sezono. Dres Celjanov bodo oblekli hrvaški reprezentančni vratar Mirko Alilović ter slovenska reprezentanta Dragan Gajič in Nejc Poklar.

Triletna pogodba je tako podpisana s hrvaškim reprezentantom Mirkom Alilovićem, ki je sklenjena za sezone 2010/11 – 2012/13. Alilović je bil v preteklih sezonah član Ademarja Leona iz Španije, kjer se mu po petih letih ob koncu sezone pogodba izteka, tako da v Celje prihaja brez odškodnine. Ob podpisu pogodbe je 24-letnik povedal: "Vesel sem, da sem se dogovoril za sodelovanje s Celjem Pivovarno Laško, ki je v Evropi rokometna institucija, tako po organiziranosti, kot tudi po delu in rezultatih. Da se bomo dogovorili sem čutil že takoj po prvih pogovorih. To bo korak naprej v moji karieri, kjer bom lahko v svoji igri odpravil še nekatere pomanjkljivosti, kajti v Celju so treningi vratarjev povsem drugačni, kot sedaj tu v Španiji. Kar mi je izredno pomembno je tudi to, da so ambicije v Celju vrhunske. Naslednje leto mora ta klub igrati v ligi prvakov, kjer ne želimo igrati le obrobne vloge. Prepričan sem, da bomo te ambicije in ta pričakovanja tudi uresničili."

Druga okrepitev je Celjan in slovenski reprezentant Dragan Gajič, s katerim je sklenjena dveletna pogodba (za sezoni 2010/11 in 2011/12). Gajič se tako po le letu premora znova vrača v Celje, ki ga je ob takratnem nižanju pogodb zapustil po koncu sezone 2008/09. "Zelo vesel sem, da se bom po enem letu premora znova vrnil v moj klub. To je zame velikega pomena, saj se vračam v svoje mesto, tako da bo moja mlada družina lahko skupaj živela tu, kjer se najbolje počutimo. Pričakujem, da bom znova prikazal igre, ki sem jih v zadnjih sezonah v Celju že. Prepričan sem, da nam bo s soigralci uspelo izpolniti cilje in pričakovanja kluba, kot tudi navijačev. Čakajo me novi izzivi in zanje sem polno motiviran ter se jih že veselim."


Tretja okrepitev pa je slovenski reprezentant Nejc Poklar, s katerim je dveletna pogodba sklenjena za sezoni 2010/11 in 2011/12. Rokometaš, ki igra na mestu srednjega zunanjega igralca, v Celje prihaja iz matičnega Kopra. S koprskim klubom je do sedaj osvojil dva naslova pokala Slovenije (07/08, 08/09) ter enkrat superpokala (08/09), dvakrat je bil drugi v MIK 1. ligi, enkrat je igral v polfinalu pokala EHF (07/08) ter enkrat ligi prvakov (08/09). Bil je član vseh mlajših selekcij slovenske reprezentance, leta 2004 pa je bil izbran za najboljšega igralca kadetskega evropskega prvenstva. Pred letošnjim evropskim prvenstvom je na spisku 22 kandidatov članske reprezentance. "Najprej naj povem, da sem izredno vesel, da je prišlo do dogovora s takšnim klubom kot je Celje Pivovarna Laško. V čast mi je, da bom lahko v prihodnje igral ob boku s takšnimi igralci, kot so v Celju. Gre za vrhunske igralce in za vrhunsko organiziran klub, ki ima vedno najvišje ambicije. Pričakujem, da bom tu lahko v svoji igri zelo napredoval, prav tako pa pričakujem, da bomo s klubom dosegali dobre rezultate in izpolnili cilje, ki so tu, kot sem že dejal, vedno najvišji."